17 °C Budapest
Twin pagoda built on top of the mountain in the North of Thailand during sunset scene.

Már nem csak a gazdagok luxusa? Őrülten népszerűek ezek úticélok a magyarok körében

2023. március 13. 20:01

Thaiföldre nőtt meg legjobban a foglalások aránya, a Szaúd-Arábiába szóló repülőjegyekre pedig 14-szer többször kerestünk rá, mint tavaly. A foglalási és keresési listákon is az ázsiai desztinációk népszerűsége nőtt leginkább tavalyhoz képest az egyik utazási technológiai cég adatai alapján.

Közel három év szünet után az ázsiai régió ismét a globális utazási érdeklődés központjába került. Tavaly az európai úti célok domináltak az utazási iparágban, de idén változik a helyzet. Egyre több ázsiai ország és szigetország oldja fel az utazási korlátozásokat, ami a foglalásokban is megmutatkozik. A légitársaságok is alkalmazkodnak ehhez a trendhez, fokozatosan megújítják és növelik a járatszámokat.

A magyar adatok alapján is nagyot nőtt az ázsiai úticélok népszerűsége. Míg 2019-ben csak 7%-ot tettek ki az ázsiai desztinációk, addig 2022-ben már 12%-ot, és az eddigi foglalások alapján idén már 16% ez az arány a magyarok körében az április 30-ig történő foglalási adatok alapján a Kiwi.com-on.

A cég megnézte, hogy április 30-ig tavalyhoz képest mely desztinációk foglalási adatai emelkedtek meg leginkább. A lista első hat városa Ázsiában van. Thaiföld fővárosa, Bangkok az első, Phuket pedig a harmadik. Közéjük ékelődött a második helyre a Maldív-szigetek fővárosa, Malé.  Sri Lanka fővárosa, Colombo a negyedik, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi az ötödik, az indonéziai Bali szigetén található Denpasar pedig a hatodik ezen a listán.

Szaúd-Arábiára vagyunk a legkíváncsibbak

A portál adatai alapján nemcsak a valós foglalások nőttek nagyot, hanem a keresések is megsokszorozódtak. Az utazástechnikai cég adatai azt mutatják, hogy a magyarok által 10 leggyakrabban keresett úti cél között jelenleg két ázsiai célpont szerepel: a nyolcadik helyen az Egyesült Arab Emírségek, a kilencediken pedig Thaiföld. Ezek a desztinációk eddig is nagyon keresettek voltak, de ha az éves összehasonlítást nézzük, akkor további ázsiai állomások kerültek a magyarok látóterébe. Ezt az támasztja alá, hogyha az idei eddigi kereséseket összevetjük a tavalyival, akkor a legnagyobb emelkedést a keresések számában újabb ázsiai városok/országok adják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A városok listáját kiugróan Dzsidda, Szaúd-Arábia második legnépesebb városa vezeti, amelyre több mint 14-szer annyian kerestek rá a Kiwi.com-on, mint egy évvel korábban. Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur a második ezen a listán, amire 7-szer többen kattintottak, míg az Egyesült-Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi a harmadik helyen áll; erre a közel-keleti városra több mint ötször annyiszor kerestek rá a magyarok, mint tavaly. Közel az ötszörösére nőtt az érdeklődés Denpasar (Indonézia, Bali sziget) és a törpeállam, Szingapúr iránt is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem