Most beautiful and visited view from Accademia Bridge on Grand Canal in Venice, Venice is the major tourist destination in Italy, always crowded with tourist and visitors. Image taken at sunset with my Canon 6D on Jun 2016.

Egyelőre megúszták a magyar turisták: ekkortól keményen fizethet, aki ide utazik

MTI
2022. november 12. 18:33

Elhalasztják a Velencébe látogató turistákra kivetett díj bevezetését, mivel a város önkormányzata még nem fogadta el teljes egészében az ezzel kapcsolatos szabályozást - jelentette be pénteken Luigi Brugnaro velencei polgármester szóvivője.

Az idegenforgalmi illetékesek júliusban közölték, hogy a Velencébe utazó turistáknak 2023. január 16-tól már online be kell jelentkeznie, és fizetnie kell a belépéshez. Erre a megoldásra azért kényszerült rá a város, hogy korlátozni tudják a Velencét elárasztó tömeges turizmust. Az egy napra érkező, tehát Velencében szállást nem foglaló turistáktól beszedett belépődíj a tervek szerint 3 és 10 euró (1200-4000 forint) között lesz, attól függően, hogy mekkora a város látogatottsága az egyes napokon. Az érkezők számát napi 40-50 ezer főre akarják korlátozni.

A polgármester szóvivője elmondta: a városi tanács még nem fogadta el a szükséges szabályozást, ezért a fizetős belépés kezdetét elnapolják. Hozzátette: az eljárás legalább fél évet vesz igénybe. A 2019-ben felmerült terv megvalósítását először a koronavírus-járvány miatt halasztották el, ugyanis a pandémia távol tartotta a turistákat.

Idén azonban ismét elözönlötték a látogatók Velencét, és a városba érkezők száma gyakran messze felülmúlta a belváros 50 ezres lakosságának létszámát. A keskeny utcák megteltek a turistákkal, és a polgármester ismét naprendre tűzte az online előjegyzés és belépődíj bevezetését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05