2 °C Budapest
Woman in blue dress pulls baggae on a train station platform alongside the train she arrived on.

Több vonalon módosul is módosul a MÁV menetrendje: erre feltétlenül figyelj!

2022. július 6. 15:30

Az Összekötő vasúti híd építése a nyáron újabb ütemhez érkezik, ezért a munkálatokhoz igazodva július 10-én estétől augusztus 19-én reggelig jelentősen változik a Ferencváros és Budapest-Kelenföld között közlekedő vonatok menetrendje a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon. A beruházás következő fázisában bekötik a tavasszal elkészült harmadik hídszerkezetet a vágányhálózatba, hogy megkezdődhessenek az átadáshoz elengedhetetlen statikus és dinamikus próbaterhelések.

A vágányzár ideje alatt július 11-től augusztus 18-ig több vonat rövidebb útvonalon, a Keleti pályaudvar, illetve Kőbánya-Kispest helyett csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik és onnan is indul. Rövidebb viszonylaton járnak a hegyeshalmi vonalon közlekedő soproni, valamint szombathelyi InterCity-k, a pécsi, illetve kaposvári InterCity-k, a 9307 és IR19203 sz. vonatok, a martonvásári/tárnoki S36-os vonatok, valamint szintén Budapest-Kelenföldről indulnak a délutáni, esti győri és hegyeshalmi G10-es vonatok.

A G43-as vonatok továbbra is a teljes útvonalukon járnak, így óránként biztosítják az eljutást Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között.

Július 10-én már csak Budapest-Kelenföldig közlekedik Kaposvárról a Rippl-Rónai, Pécsről a Zengő és a Sopianae, Sopronból az Ikva, valamint Szombathelyről az utolsó Savaria InterCity vonat (IC 823, IC 801, IC 811, IC 931, IC 911).

Augusztus 19-én még Budapest-Kelenföldről indul Pécsre a Sopianae és a Zengő, Kaposvárra a Kresz Géza, Szombathelyre az első Savaria valamint Sopronba a Tűztorony InterCity vonat (IC 800, IC 802, IC 822, IC 912, IC 932).

Nemzetközi vonatokat érintő változások

Július 11-től augusztus 18-ig a Keleti pályaudvarról Grazba induló Mura, valamint a Ljubljanába induló Dráva nemzetközi InterCity (IC 312, IC 310) a teljes útvonalon, eredeti menetrend szerint közlekedik. A Ljubljanából érkező Dráva és a Grazból érkező Mura nemzetközi InterCity (IC 311, IC 313) csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik.

A budapesti vágányzárral egy időben, június 11-től 27-ig az osztrák vasút hálózatán is pályakarbantartást végeznek, ezért az RJX264-es railjet xpress vonat kivételével változik a Keleti pályaudvarról Ausztria, Németország és Svájc felé induló railjet xpress vonatok menetrendje. A Keletiből 10 perccel korábban, óra 30-kor indulnak, és a teljes magyarországi szakaszon 10-13 perccel korábban közlekednek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A változás július 11-től augusztus 2-ig érinti a Bécsből érkező első, a Hegyeshalomból menetrend szerint 8:28-kor induló railjet xpress vonatot (RJX 41) is, mely a teljes magyarországi szakaszon 60 perccel korábban közlekedik, így Hegyeshalomból 7:28-kor indul. A Münchenből Budapestre tartó Kálmán Imre EuroNight (EN 463) menetrendje is változik, az eredeti menetrendjéhez képest 87 perccel később, 8:55-kor indul Hegyeshalomból.

Az eredetileg a szobi vonalon közlekedő, a sziklaomlás miatt a Keleti pályaudvarra terelt, kerülő útvonalon Rajka felé közlekedő nemzetközi vonatok budapesti végállomása is változik. Az első Prágába induló és utolsó Prágából érkező Metropolitan (EC 280, EC 281), a Terespolba és Krakkóba közlekedő Báthory EuroCity (EC 130, EC 131), valamint a Berlinbe, Prágába és Varsóba közlekedő Metropol EuroNight (EN 476, EN 477) a vágányzár teljes ideje alatt Budapest-Kelenföld állomásról indul, illetve oda is érkezik.

Jegy- és bérletelfogadás az M4-es metrón

A Budapest-Kelenföld állomásról induló, illetve a csak addig közlekedő vonatokra megváltott menetjegyeket a vágányzár ideje alatt elfogadja a BKK az M4-es metrón Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm