Balaton lake, Hungary

Egyre kilátástalanabb a helyzet a Balatonnál: milliárdokba kerülne a változás

2022. április 1. 09:30

Többezer illegális stég van szerte a Balaton körül, amiknek a felszámolása több milliárd forintba kerülne, számol be a hirbalaton.hu.

Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a siófoki Víz világnapi konferenciáján beszélt arról, hogy több ezer illegális stég van a Balaton körül. Ezekkel az a gond, hogy csak egészen addig a pontig van gazdájuk, amíg valaki horgászni szeretne, ámde amikor kiderül, hogy illegális a tulajdonosa hirtelen már nem megállapítható, így a stég felszámolásának költségeit a vízügynek kell állnia. Ami pedig milliárdokba is kerülhet.

Az igazgatóhelyettes kifejtette, hogy ezeknek a szabálytalanul létesült stégeknek mára már olyan nagy a számuk, hogy a társadalomra is hatással lenne a felszámolásuk. Ez pedig csak úgy lenne kivitelezhető, ha megfelelő politikai hangsúlyt kapna a projekt és egy nagyobb programot szerveznének köré.

Ezen felül kiemelte, hogy döntéseket kell hozni arról, hogy mi legyen a sorsa azoknak a területeknek, amelyek a Balaton medreként vannak nyilvántartva, de az új vízparti tervek miatt feltöltötték azokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?