In the early morning twilight, several commuter trains are approaching a busy railway station.

Ne rutinból közlekedj: komoly változások, lezárások élesedtek a MÁV-nál

2022. február 20. 15:02

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat a hétvégén.

Újabb jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy február 1-jétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-ig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozik, és átveszi az érintett települések teljes kiszolgálását.

A Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon február 19-én és 20-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Székesfehérvár és Szabadbattyán között pályakarbantartást végeznek. A Keszthely, illetve Nagykanizsa felé közlekedő Balaton és Tópart InterCity vonatok 7 és 16 óra között 5 perccel korábban indulnak a fővárosi, 4 perccel korábban a székesfehérvári állomásokról, Lepsénytől eredeti menetrendjük szerint közlekednek.
A Tópart InterCity vonatokhoz Székesfehérváron csatlakozó tapolcai személyvonatok 8 és 17 óra között 12 perccel korábban, minden óra 18 perckor indulnak, Szabadbattyántól eredeti menetrendjük szerint közlekednek tovább.
A Siófokról Székesfehérvára 8 és 15 óra között induló személyvonatok menetideje Szabadbattyán és Székesfehérvár között 7 perccel hosszabbodik meg. 

Február 19-én további módosítás is érinti a menetrendet, mert Ferencváros és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartást végeznek. Kőbánya-Kispest állomáson nem biztosítanak csatlakozást az S36-os vonatokról Szeged felé, a G43-as vonatokról Debrecen felé, mert Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között 12 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje A Budapest–Székesfehérvár vonalon február 26-án és 27-én, továbbá március 5-én és 6-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. A G43-as vonatok a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló vonattól a 13:27-kor induló vonatig bezárólag, továbbá a Székesfehérvárról 8:18-kor induló vonattól a 14:18-kor induló vonatig bezárólag csak Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekednek. Martonvásár állomáson Székesfehérvár felé, illetve felől a csatlakozást nem biztosítják.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon március 1-jétől 4-ig naponta 8:50-től 13:50-ig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, az utasokat pótlóbuszok szállítják pályakarbantartás miatt. Villány és Mohács között  az épülő M6-os autópálya feletti vasúti híd előkészítő munkálatai miatt március 16-tól 29-ig az utasokat pótlóbuszok szállítják minden vonat helyett. Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között május 6-ig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Hatvan vonalon a Keleti pályaudvarról Hatvanba 3:55-kor és 23:50-kor, valamint Hatvanból a Keleti pályaudvarra 22:50-kor induló S80-as vonat helyett a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor és 0:55-kor induló, továbbá Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat utasainak a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

Mindkét vonalon a pótlóbuszok a Keleti pályaudvar mellől, a vonatok menetrendjéhez képest korábban indulnak, illetve később érkeznek. Kőbánya felső és Hatvan között a vonatok menetrendjei változatlanok, kivéve a (3068-as számú) S80-as vonatot, mely Kőbánya felső és Hatvan között 3 perccel később közlekedik.

Miskolc-Tiszai pályaudvaron március 3-tól április 2-ig pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért a Füzesabony–Miskolc–Szerencs, a Miskolc–Hidasnémeti és a Miskolc–Ózd között közlekedő egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.  Miskolc–Tiszaújváros, illetve Nyékládháza–Tiszaújváros között valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kőbánya Tehernél március 15-ig pályakarbantartást végeznek, ezért néhány S36-os és G43-as vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.A Kőbánya-Kispestről Kápolnásnyékre 5:57-kor induló 3810-es és a 6:57-kor induló 3812-es számú S36-os, továbbá a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 6:27-kor induló 3512-es és a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló 3522-es számú G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között, valamint a 3592-es számú vonat Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között nem közlekedik.

Vasárnaponként a 16303-as számú Hétmérföldes vonat Ferihegy és a Nyugati pályaudvar között később közlekedik: Ferihegyről 20:25-kor, Kőbánya-Kispestről 20:34-kor, Zuglóból 20:44-kor indul, a Nyugati pályaudvarra 20:52-kor érkezik meg. A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-ig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon március 1-jétől 18-ig, és 29-től április 19-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés InterCity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek. A 346-os és 347-es számú Dácia nemzetközi gyorsvonat kerülő útirányon, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

A GYSEV Szombathely–Kőszeg vonalán március 7-ig esténként pótlóbuszok közlekednek pályafelújítás miatt.  A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vonalán március 5-én, 12-én és április 9-én a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Körmend között pótlóbuszok járna a 312-es és 313-as számú Mura, valamint a 311-es számú Dráva InterCity kivételével, melyek a teljes útvonalukon változatlan menetrend szerint vonatként közlekednek. A Sopron–Szentgotthárd viszonylatban közlekedő vonatok menetrendje Sopron és Szombathely között nem változik. A Szentgotthárd–Körmend–Zalaegerszeg kombinált viszonylaton a helyközi autóbuszjáratok változatlan menetrenddel közlekednek, a Nádasd–Körmend–Szombathely kombinált viszonylaton a vágányzár idején igénybe vehető átszállási lehetőségekről külön hirdetmény készült.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?