7 °C Budapest
In the early morning twilight, several commuter trains are approaching a busy railway station.

Ne rutinból közlekedj: komoly változások, lezárások élesedtek a MÁV-nál

2022. február 20. 15:02

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat a hétvégén.

Újabb jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy február 1-jétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-ig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozik, és átveszi az érintett települések teljes kiszolgálását.

A Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon február 19-én és 20-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Székesfehérvár és Szabadbattyán között pályakarbantartást végeznek. A Keszthely, illetve Nagykanizsa felé közlekedő Balaton és Tópart InterCity vonatok 7 és 16 óra között 5 perccel korábban indulnak a fővárosi, 4 perccel korábban a székesfehérvári állomásokról, Lepsénytől eredeti menetrendjük szerint közlekednek.
A Tópart InterCity vonatokhoz Székesfehérváron csatlakozó tapolcai személyvonatok 8 és 17 óra között 12 perccel korábban, minden óra 18 perckor indulnak, Szabadbattyántól eredeti menetrendjük szerint közlekednek tovább.
A Siófokról Székesfehérvára 8 és 15 óra között induló személyvonatok menetideje Szabadbattyán és Székesfehérvár között 7 perccel hosszabbodik meg. 

Február 19-én további módosítás is érinti a menetrendet, mert Ferencváros és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartást végeznek. Kőbánya-Kispest állomáson nem biztosítanak csatlakozást az S36-os vonatokról Szeged felé, a G43-as vonatokról Debrecen felé, mert Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között 12 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje A Budapest–Székesfehérvár vonalon február 26-án és 27-én, továbbá március 5-én és 6-án egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. A G43-as vonatok a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló vonattól a 13:27-kor induló vonatig bezárólag, továbbá a Székesfehérvárról 8:18-kor induló vonattól a 14:18-kor induló vonatig bezárólag csak Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekednek. Martonvásár állomáson Székesfehérvár felé, illetve felől a csatlakozást nem biztosítják.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon március 1-jétől 4-ig naponta 8:50-től 13:50-ig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, az utasokat pótlóbuszok szállítják pályakarbantartás miatt. Villány és Mohács között  az épülő M6-os autópálya feletti vasúti híd előkészítő munkálatai miatt március 16-tól 29-ig az utasokat pótlóbuszok szállítják minden vonat helyett. Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között május 6-ig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Hatvan vonalon a Keleti pályaudvarról Hatvanba 3:55-kor és 23:50-kor, valamint Hatvanból a Keleti pályaudvarra 22:50-kor induló S80-as vonat helyett a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor és 0:55-kor induló, továbbá Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat utasainak a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

Mindkét vonalon a pótlóbuszok a Keleti pályaudvar mellől, a vonatok menetrendjéhez képest korábban indulnak, illetve később érkeznek. Kőbánya felső és Hatvan között a vonatok menetrendjei változatlanok, kivéve a (3068-as számú) S80-as vonatot, mely Kőbánya felső és Hatvan között 3 perccel később közlekedik.

Miskolc-Tiszai pályaudvaron március 3-tól április 2-ig pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért a Füzesabony–Miskolc–Szerencs, a Miskolc–Hidasnémeti és a Miskolc–Ózd között közlekedő egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.  Miskolc–Tiszaújváros, illetve Nyékládháza–Tiszaújváros között valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kőbánya Tehernél március 15-ig pályakarbantartást végeznek, ezért néhány S36-os és G43-as vonat rövidebb útvonalon közlekedik vagy kimarad a menetrendből.A Kőbánya-Kispestről Kápolnásnyékre 5:57-kor induló 3810-es és a 6:57-kor induló 3812-es számú S36-os, továbbá a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 6:27-kor induló 3512-es és a Kőbánya-Kispestről 7:27-kor induló 3522-es számú G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között, valamint a 3592-es számú vonat Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között nem közlekedik.

Vasárnaponként a 16303-as számú Hétmérföldes vonat Ferihegy és a Nyugati pályaudvar között később közlekedik: Ferihegyről 20:25-kor, Kőbánya-Kispestről 20:34-kor, Zuglóból 20:44-kor indul, a Nyugati pályaudvarra 20:52-kor érkezik meg. A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-ig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon március 1-jétől 18-ig, és 29-től április 19-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés InterCity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek. A 346-os és 347-es számú Dácia nemzetközi gyorsvonat kerülő útirányon, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

A GYSEV Szombathely–Kőszeg vonalán március 7-ig esténként pótlóbuszok közlekednek pályafelújítás miatt.  A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vonalán március 5-én, 12-én és április 9-én a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Körmend között pótlóbuszok járna a 312-es és 313-as számú Mura, valamint a 311-es számú Dráva InterCity kivételével, melyek a teljes útvonalukon változatlan menetrend szerint vonatként közlekednek. A Sopron–Szentgotthárd viszonylatban közlekedő vonatok menetrendje Sopron és Szombathely között nem változik. A Szentgotthárd–Körmend–Zalaegerszeg kombinált viszonylaton a helyközi autóbuszjáratok változatlan menetrenddel közlekednek, a Nádasd–Körmend–Szombathely kombinált viszonylaton a vágányzár idején igénybe vehető átszállási lehetőségekről külön hirdetmény készült.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem