A budapest blue bus in motion

Itt a bejelentés: jön az időalapú BKK jegy

2021. november 7. 11:02

A BKK közösségi oldalán megtartott szavazás alapján a legtöbb utas egy órás mobiljegyet szeretne. A cég kérdésünkre azt válaszolta, hogy az új, időalapú mobiljegyek bevezetése 2022 elején várható.

Mi lenne, ha egy nap arra ébrednél, hogy már időalapú jeggyel is utazhatsz Budapesten? Mit szólnál, ha nem kellene minden átszálláskor új jegyet érvényesítened, csak arra kellene figyelned, hogy a megfelelő időtartamra szóló jegyet váltsd meg az utazásod kezdete előtt? – ezeket a kérdéseket tette fel még októberben Facebook-oldalán a BKK. Illetve arra is rákérdezett, hogy milyen időtartamra szóló jegyet tartanának a leghasznosabbnak az utasok. A kérdésre közel négyezer válasz érkezett, a legtöbben egyórás jegyet szeretnének, a második legtöbb szavazat a kilencven perces jegyre érkezett. A harmadik a harminc perces utazásra jogosító jegy lett. Az időalapú jegy lényege, hogy nem kellene minden átszálláskor új jegyet érvényesíteni, csak arra kellene figyelni, hogy a megfelelő időtartamra szóló jegyet váltsa meg az utas az utazás kezdete előtt.

Telex.hu megkérdezte a BKK-t, milyen időalapú jegy bevezetése várható. A válasz szerint a bevezetés előreláthatóan a jövő év elején várható. Azt, hogy milyen lesz, egyelőre még nem tudják „a pontos termékkoncepció részleteinek kidolgozása még folyamatban van, dolgoznak a megvalósításán”. Hozzátették: az igények pontosabb megismerése céljából további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy az új, időalapú (mobiltelefonról megvásárolható) mobiljegy termékportfóliót kialakítsák.

Arra, hogy mennyibe kerülhet majd az egyórás mobiljegy, a más magyarországi városokban már bevezetett tarifákból lehet következtetni. Az időalapú mobiljegyet Debrecenben már bevezették. A városban az előre megváltott jegyek 350 forintba, a járművezetőnél váltottak 450 forintba, az új, 60 perces jegyek pedig 400 forintba kerülnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05