4 °C Budapest
Photograph of the Mária Valéria bridge, which is connecting Esztergom (in Hungary) with the city of Sturovo in Slovakia. The famous bridge is made of steel. It was rebuilt in 2001 with the support of the European Union. It is called in Hungarian Mária Valéria híd and in Slovak language most Márie Valérie.In the background, on the Hungarian side of the Danube river is the famous cathedral : Esztergom Basilica. It is the largest church in Hungary.Esztergom was the capital of Hungary from the 10th till the 13th century.This photograph was taken in spring 2011 during a journey by bicycle across Europe, Middle-East and Asia.

Fontos COVID-döntés született a negyedik hullám árnyékában: ilyen lezárásokra nem kell számítani

2021. szeptember 8. 09:25

Bár az úgynevezett slavkovi hármas - Ausztria, Csehország, Szlovákia - mindegyikében súlyosbodik a koronavírus-járvány, az államhatárok lezárása a közeljövőben már nem jöhet számításba - állapították meg a három ország kormányfői, miután tárgyalásokat folytattak kedden a dél-morvaországi Lednicében.

 "Számos európai uniós országban újra növekszik az esetek száma. Erre figyelnünk kell" - jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök a találkozó utáni sajtótájékoztatón. "Ma más a helyzet, mint volt 2020 elején. Ez szóba sem jöhet" - szögezte le Babis az esetleges határlezárást firtató újságírói kérdésre válaszolva.

"A mostani helyzet valóban összehasonlíthatatlan a korábbival" - tette hozzá Sebastian Kurz osztrák kancellár. Úgy vélte, hogy a vírus nem tűnik el gyorsan, hanem itt lesz velünk három, sőt öt év múlva is. "Amennyiben a határlezárás megoldást jelentene, akkor ezt kellene tennünk három vagy öt év múlva is" - hívta fel a figyelmet a kancellár.

A határok lezárása szóba sem jöhet, nincs rá szükség

- fogalmazott Eduard Heger szlovák miniszterelnök. A három kormányfő egyetértett abban, hogy a kiutat a koronavirus-járványból az oltás jelenti, ezért mindhárom országban folytatni kívánják az oltást és mérlegelik a harmadik dózis beadatását is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A miniszterelnökök megvitatták az afganisztáni helyzetet is, és egyetértettek abban, hogy segítséget kell nyújtani az ázsiai országnak és meg kell akadályozni, hogy újabb migrációs hullám alakuljon ki. "El kell érnünk, hogy az afgánok Afganisztánban maradjanak. Európában számukra nincsen helyünk" - jelentette ki Andrej Babis.

A cseh sajtó által "slavkovi háromszögnek" (S3) nevezett csoportot Csehország, Szlovákia és Ausztria hozta létre 2015 januárjában a kormányfők találkozóján a dél-morvaországi Slavkovban (régi nevén Austerlitz). A három ország kormányfője akkor megegyezett, hogy szorosabb szomszédsági együttműködést alakít ki regionális gazdasági kérdésekben, elsősorban a közlekedési infrastruktúra területén, valamint európai uniós témákban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?