27 °C Budapest
Beach scene at Lake Balaton (Balatonfenyves) , Hungary

Indul a magyar turisták rohama: "non plus ultra" hónappal számolnak a Balatonnál

2021. július 14. 09:02

A Balatonon növekedett meg a legnagyobb mértékben tavalyhoz képest a foglalások száma. Július második felére, és augusztusra is telt házzal számolnak mindenhol. Az InfoRádió a Balatoni kör elnökségi tagját kérdezte. 

Nagyon mélyről jövünk fel” – fogalmazott az InfoRádiónak Pach Gábor, hiszen, mint mondta, bár a január–február viszonylag erősnek volt mondható a Balatonnál, azt követően csaknem négy hónapon át semmi nem volt. „A mostani számok jók, de hatalmas a gödör, amit temetünk.

Az augusztus ugyanakkor már „non plus ultra” hónapnak ígérkezik, amely során mindenhol telt házra lehet majd számítani, bár ez már július második felében is esélyes. A Balatoni Kör elnökségi tagja arra is kitért, hogy nagyon jó iránynak tartja azt a kormányzati intézkedést, miszerint teljesen felszabadították a SZÉP-kártyáknak a használatát, vagyis teljesen szabaddá tették a „zsebeknek az átjárhatóságát”. Ennek köszönhetően a vendégek már mindenre használhatják, szálláshelyre, vendéglátásra, múzeumbelépőkre, akár különféle programokra is – sorolta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?