6 °C Budapest
Sunrise, railroad junction, sunlit rails, frontal view of the train

Így még tuti nem utaztál a Balatonra: jelentős kedvezményekkel is jár a MÁV újítása

2021. június 24. 21:03

A nyári főszezonban a balatoni vonatokra is kiterjesztette a MÁV-START a szegedi vonatokon május óta elérhető Okosjegyet. Ezzel a jegytípussal jelentős kedvezmények érhetők el, a vasúttársaság az InterCity vonatokkal elérhető balatoni állomásokra 2021 forinttól kínál jegyet.

A kizárólag papírmentes csatornákon, azaz a MÁV mobilalkalmazáson és a megújult ELVIRA felületén elérhető balatoni Okosjegy a nyári főszezonban a tóhoz közlekedő InterCity- és expresszvonatokon kínál vonathoz kötött, kedvezményes ajánlatokat, valamennyi kocsiosztályon. Vonatonként előre meghatározott számú hely váltható kocsiosztályonként, a rendszer pedig automatikusan mutatja a legkedvezőbb elérhető ajánlatokat. Az ár már tartalmazza a helyjegyet, és mellé már semmilyen más pótjegyet vagy helyjegyet nem kell váltani. További kedvezmény az Okosjegy árából nem érvényesíthető.

A balatoni Okosjegy még az elektronikus úton megvásárolható egyéb jegyek esetén érvényesíthető 10 százalékos kedvezményhez képest is olcsóbb. Az Okosjeggyel Budapestről az összes balatoni településre 2021 forintba kerül a másodosztályú utazás, Keszthelyig akár 1100 forintot is megtakarítva ezzel. Miskolcról Fonyódra vagy Szegedről Zamárdiba utazva 1615 forinttal kerül kevesebbe az út, míg Nyíregyházáról Balatonföldvárig az Aranypart Expresszel 2000 forinttal olcsóbb az utazás. Budapest és a déli part jelentős része között, az első osztály kényelmét választva 2499 forinttól váltható meg a jegy a Balaton IC vonatokra; ez Keszthelyig 2899 forintba kerül.

A Budapest és a Balaton között utazók a Balaton InterCity-re; a Tópart InterCity-re valamint a Kék Hullám InterCity-re válthatnak Okosjegyet. Erre természetesen a távolabbi állomásokról a Balatonra utazóknak is lehetőségük van; ők a Tekergő (Szolnok—­Tapolca, Nyíregyháza—Zánka-Erzsébettábor), az Aranyhíd (Szeged—Fonyód), az Aranypart (Nyíregyháza—Fonyód), az Ezüstpart (Miskolc–Fonyód) és a Napfürdő (Szolnok—Fonyód) expresszvonatokra válthatják meg ezt a típusú a jegyet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem