11 °C Budapest
The famous Széchenyi chainbridge covered in fog.

Horror Budapesten: így kerülheted ki a hídlezárást

2021. június 16. 10:02

Szerdától zárva a Lánchíd, ezért az autósok torlódásokra számíthatnak. A BKK Info vezetője az InfoRádióban elmondta, hogy milyen buszokat érdemes igénybe venni annak érdekében, hogy mindenki gyorsabban utazhasson a belvárosban.

A gyalogosforgalom elől már korábban lezárták a hidat, sőt a pesti oldalon a gyalogos aluljárót is lezárták még márciusban. Az újdonság, hogy szerdától a gépjárművel közlekedők nem vehetik igénybe a hidat, mert lezárják a közúti pályát, valamint a budai oldalon a gyalogos, kerékpáros aluljárót is. – árulta el az InfoRádióban Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője.

További változás, hogy szombattól meghosszabbítják a buszsávot a Hegyalja úton. Ez a BAH-csomópont térségében is hatással lesz a közlekedésre, hiszen   Hegyalja úton befelé a zavar utcától a Döbrentei térig egy egybefüggő buszsávot jelölnek ki a közösségi közlekedés segítésére.

Azt tanácsoljuk, hogy az első napokban legalábbis az autóval közlekedők tervezzenek hosszabb menetidővel; különösen a csúcsidei közlekedést próbálják elkerülni vagy induljanak el valamennyivel korábban

-mondta

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BKK Info vezetője jelezte azt is, hogy a közlekedési társaság mely járműveit érdemes igénybe venni a korlátozások alatt, hiszen a közösségi közlekedés is változik a Lánchíd lezárásával.

  • A 16-os autóbusz és a Budai Vár elérése most a Széll Kálmán tér felől lesz lehetséges, a 16-os autóbusz oda, a Széll Kálmán téri metrókapcsolathoz viszi az utasokat
  • A 105-ös autóbusz módosított útvonalon az Erzsébet hídon át viszi az utasokat
  • További változás, hogy a 178-as autóbusz útvonala is megváltozik: ez a járat a Naphegyről most nem a Keleti pályaudvarhoz, hanem a Gyöngyösi utcához viszi az utasokat, és közös útvonalon halad majd az Erzsébet híd pesti hétfőjétől a 105-ös autóbusszal
  • Új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?