24 °C Budapest
The famous Széchenyi chainbridge covered in fog.

Horror Budapesten: így kerülheted ki a hídlezárást

2021. június 16. 10:02

Szerdától zárva a Lánchíd, ezért az autósok torlódásokra számíthatnak. A BKK Info vezetője az InfoRádióban elmondta, hogy milyen buszokat érdemes igénybe venni annak érdekében, hogy mindenki gyorsabban utazhasson a belvárosban.

A gyalogosforgalom elől már korábban lezárták a hidat, sőt a pesti oldalon a gyalogos aluljárót is lezárták még márciusban. Az újdonság, hogy szerdától a gépjárművel közlekedők nem vehetik igénybe a hidat, mert lezárják a közúti pályát, valamint a budai oldalon a gyalogos, kerékpáros aluljárót is. – árulta el az InfoRádióban Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője.

További változás, hogy szombattól meghosszabbítják a buszsávot a Hegyalja úton. Ez a BAH-csomópont térségében is hatással lesz a közlekedésre, hiszen   Hegyalja úton befelé a zavar utcától a Döbrentei térig egy egybefüggő buszsávot jelölnek ki a közösségi közlekedés segítésére.

Azt tanácsoljuk, hogy az első napokban legalábbis az autóval közlekedők tervezzenek hosszabb menetidővel; különösen a csúcsidei közlekedést próbálják elkerülni vagy induljanak el valamennyivel korábban

-mondta

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A BKK Info vezetője jelezte azt is, hogy a közlekedési társaság mely járműveit érdemes igénybe venni a korlátozások alatt, hiszen a közösségi közlekedés is változik a Lánchíd lezárásával.

  • A 16-os autóbusz és a Budai Vár elérése most a Széll Kálmán tér felől lesz lehetséges, a 16-os autóbusz oda, a Széll Kálmán téri metrókapcsolathoz viszi az utasokat
  • A 105-ös autóbusz módosított útvonalon az Erzsébet hídon át viszi az utasokat
  • További változás, hogy a 178-as autóbusz útvonala is megváltozik: ez a járat a Naphegyről most nem a Keleti pályaudvarhoz, hanem a Gyöngyösi utcához viszi az utasokat, és közös útvonalon halad majd az Erzsébet híd pesti hétfőjétől a 105-ös autóbusszal
  • Új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?