13 °C Budapest

Ember legyen a talpán, aki közlekedni tud ma Budapesten: rengeteg helyen lezárás van

2020. október 11. 08:59

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapest több forgalmas útszakaszán. Lezárásra kell készülni a Budai alsó és a Pesti alsó rakparton, valamint a Lánchídon is - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Vasárnap a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart, a Pázmány Péter sétány, a Szent Gellért rakpart, az Alagút, a Bem rakpart, az Attila út, a Lánchíd és a Várkert rakpart forgalmának korlátozásával tartják meg a SPAR Budapest Maraton Fesztivált. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

A lezárt útszakaszokon a legtöbb korlátozást a futók elhaladását követően fokozatosan oldják fel. A verseny miatti korlátozások a közösségi közlekedést is érintik. A 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamosok, a 16-os, a 16A, az 5-ös, a 9-es, a 26-os, a 226-os, a 105-ös, a 109-es, a 137-es, a 154-es, a 218-as és a 237-es buszok, valamint a 83-es trolibusz módosított rend szerint közlekedik a hétvégén - olvasható a BKK közleményében.

A legfrisebb lezárások:

  • Futóverseny és annak előkészületei miatt lezárják a Pázmány Péter sétányt pénteken 8 óra és vasárnap 23 óra között.
  • Vasárnap lezárják a Budai alsó rakpartot az Árpád híd és a Petőfi híd között 6 órától 13 óráig, illetve a Pesti alsó rakpartot 7 órától 15 óráig.

Időszakos és szakaszos lezárásra készüljenek

  • várhatóan 9 órától 10:40-ig a Várkert rakpart-Ybl Miklós tér-Apród utca-Attila út-Alagút utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja-Üstökös utca útvonalon, illetve a Lánchídon,
  • várhatóan 9:30 és 14:40 között a Közraktár utca belső szakaszán, a Fővám tér-Szabadság híd-Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart útvonalon, valamint a Dombóvári úton a Pázmány Péter sétány és a Fehérvári út között, a Budafoki úton a Hauszmann Alajos utca és Bogdánfy utca között 11:30-ig,
  • várhatóan 10:20-tól 14 óráig a Mozaik utca-Leányfalu utca-Reményi Ede utca-Szentendrei út-Bogdáni út-Folyamőr utca-Laktanya utca-Hajógyár utca útvonalon, a Hídfő utcában, a Tavasz utcában, az Árpád híd Budára vezető oldalán a szigeti lehajtótól, a Margitsziget Központi útján és Margit híd-Jászai Mari tér-Újpest rakpart útvonalon.
A 2-es villamos nem közlekedik a Széchenyi István tér és a Haller utca/Soroksári út között 9:25 és 14:30 között.

9 órától 14:30-ig a 47-es villamos csak Albertfalva kitérő és Újbuda-központ között közlekedik, a 49-es villamos pedig Kelenföld vasútállomás és a Széll Kálmán tér között jár. A 19-es és a 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és Margit körúton át viszi az utasokat 9:10 és 10:10 között. A 83-as trolibusz 9:30 és 14:30 között a Lónyay utcán át terelve közlekedik, nem érinti a Közraktár utca és a Fővám tér megállót. A 26-os és a 226-os autóbusz 9 órától, illetve üzemkezdettől 13:45-ig nem közlekedik. 9 és 10 óra között a 16-os autóbusz nem jár, a 16A autóbusz sűrűbben közlekedik. Az 5-ös autóbusz a Pasaréti tér felé nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót, Rákospalota, Kossuth utca felé pedig az Alagút utca megállót.

A 105-ös autóbusz módosított útvonalon az Erzsébet hídon át viszi az utasokat. A 178-as autóbusznak a Naphegy tér felé kimarad a Március 15. tér és a Sánc utca közötti megállók, a Keleti pályaudvar felé pedig az Alagút megálló. 9:10 és 10:20 között a 9-es autóbusz az Árpád hídon át közlekedik, a Nyugati pályaudvar és a Raktár utca közötti megállókat nem érinti. A 109-es autóbusz rövidített útvonalon Óbuda, Bogdáni út és a Szent Lukács Gyógyfürdő között jár. 10:20 és 13:20 között a 137-es, a 218-as és a 237-es autóbusz módosított útvonalon a Szentlélek tér helyett Óbuda, Bogdáni útig, a 118-as autóbusz a Bécsi út/Vörösvári útig közlekedik. A 134-es autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Szentlélek tér végállomást. A 34-es és a 106-os autóbusz a Szentendrei úti felüljárón közlekedik Óbuda felé, kimarad a Népfürdő utca/Árpád híd és a Raktár utca közötti megállókat. Szombaton és vasárnap a 154-es autóbusz rövidített útvonalon, Újbuda-központig jár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm