15 °C Budapest

Lépett a szakszervezet: 500 ezer forintot ajánlott fel a késelős utas kézrekerítőjének

2020. szeptember 9. 16:05

Szokatlan módszerrel, nyomravezetői díj felajánlásával segítené a rendőrség munkáját a Vasutasok Szakszervezete. A VSZ 500 ezer forintot ad annak, akinek a segítségével megtalálják azt a késes támadót, aki több szúrással megsebesített egy jegyvizsgáló nőt augusztus 8-án, a lajosmizsei vonalon.

Félmillió forint a kézrekerítőnek! Ilyen szakszervezeti felhívást sem látni túl gyakran, ám a VSZ ezúttal kénytelen ezzel az eszközzel is segíteni a rendőrségi nyomozást, amelynek során egy különösen veszélyes utast próbálnak elfogni. A keresett személy ugyanis késsel támadt a jegyvizsgálóra, aki nem tett mást, csak a munkáját végezte: ellenőrizte volna a jegyet. A bliccelő utas ezen felháborodva egy tapétavágó késsel támadt neki, több sebet ejtett rajta. Az eset következtében a jegyvizsgáló kórházba került, s a mai napig kezelésre szorul. Az elkövető viszont meglépett, azóta sem került elő.

Egyszerűen tarthatatlan, ami időnként a vonatokon folyik, s ez a késeléses eset is mutatja, egyre brutálisabb támadások érik a vasutasokat - nyilatkozta Meleg János, a VSZ elnöke. A szakszervezet nem először kongatja a vészharangot jelezvén: veszélyben vannak a jegyvizsgálók, s az eddigi óvintézkedések nem nyújtanak teljes védelmet számukra. Véget kell vetni ennek az egyre gyakoribb brutalitásnak addig, amíg tragédia nem történik - szögezte le határozottan az elnök, aki ezzel is indokolta, hogy a szakszervezet "fejpénzt" tűzött ki az elkövetőre. Az ilyen esetek nem maradhatnak büntetlenül, különben soha nem lesznek biztonságban a vasutasok - érvel Meleg.

Amint arról a Vasutasok Szakszervezete többször is beszámolt, egyre gyakoribb a jegyvizsgálók bántalmazása, ami legtöbbször verbális inzultus, ám újabban már a tettlegesség sem ritka. Nem elég, hogy az utasok egy része fittyet hány a járvány miatti kötelező maszkviselésre - s ezzel veszélyezteti nemcsak az utasok, hanem a jegyvizsgáló egészségét is -, még az ilyen brutális esetektől is tartaniuk kell a munkájukat végző vasutasoknak. A szakszervezet a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 27§ alapján tette a félmillió forintos felajánlást, s az elnök reméli, minél előbb kézre kerül az elkövető, akiről egyébként fantomkép is készült.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem