14 °C Budapest
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.16)

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.16)

2020. január 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2020.01.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2020.01.16).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön az ország túlnyomó részén továbbra is tartósan borongós, párás, ködös időre készülhetünk, néhol szitálás, hószállingózás ismét kialakulhat, legfeljebb a hegycsúcsokon és a keleti-északkeleti határ közelében süthet ki a nap hosszabb időre. A szél gyenge marad. A csúcshőmérséklet a legtöbb helyen -3 és +2 fok között alakul, de a tartósabban napos tájakon 4-5 fok is lehet.

Pénteken is marad még az eseménytelen, borongós idő, többfelé köddel, szitálással, északnyugaton helyenként élénk délkeleti széllel. Hajnalban -7, 0, napközben -2, +3 fok várható, ennél ismét csak a néhol napos helyeken lehet melegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön ismét többfelé maradhat meg tartósan a pára és a köd, ezeken a területeken korlátozott látási viszonyokra kell készülni. A helyenként kialakuló hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos szitálás miatt csúszóssá, jegessé válhat az útburkolat, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot! A keleti, északkeleti határ közelében a naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A szél országszerte gyenge marad. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Folytatódik a frontmentes idő, de sokfelé továbbra is borongós, nyirkos, ködös idő. A fényszegény időszak miatt lehangoltabbak, fáradékonyabbak, depressziósabbak lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, így nagy lesz a megfázásveszély. Szűrt napsütés inkább csak a hegycsúcsokon és a keleti, északkeleti határ közelében lehet, így ott kedvezőbben alakulhat a hangulat, jobb lesz a közérzet. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Számottevő havazás nem lesz. A következő napokban jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a borult időben legfeljebb néhol szállingózhat a hó. Lokálisan egy-egy helyen ipari hó hullhat.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?