6 °C Budapest
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.14)

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.14)

2020. január 14. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2020.01.14).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2020.01.14).

36 órás előrejelzés

Kedden továbbra is többfelé lehet tartósan szürke, párás, ködös az idő, néhol hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Délen, délnyugaton van esély arra, hogy felszakadjon a hidegpárna és néhány órára kisüssön a nap. A Dunántúlon néhol élénk lehet a délies szél. Hajnalban 0, -6 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig a szürke, nyirkos tájakon -3 és +2, a napos területeken 3 és 8 fok között alakul.

Szerdán egyaránt számíthatunk borongós, nyirkos, és napos tájakra, utóbbira elsősorban délen, a keleti határ mentén és a Dunántúlon van nagyobb esély. A ködös, borongós tájakon továbbra is előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. Nyugaton, északnyugaton többfelé megélénkülhet a déli-délkeleti szél. A hőmérséklet mind hajnalban, mind napközben a keddihez hasonlóan alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden továbbra is többfelé maradhat meg tartósan a pára és a köd, ahol korlátozott látási viszonyokra kell készülni. A helyenként kialakuló hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos szitálás miatt csúszóssá, jegessé válhat az útburkolat, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot! Délen, délnyugaton a naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Dunántúlon helyenként megélénkülhet a délies szél, mely kissé csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden is marad a frontmentes idő, azonban sokfelé továbbra is borongós, nyirkos, ködös időre van kilátás. A fényszegény időszak miatt lehangoltabbak, fáradékonyabbak, depressziósabbak lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, így nagy lesz a megfázásveszély. Napsütés inkább csak délen, délnyugaton lehet, így ott kedvezőbben alakulhat a hangulat, jobb lesz a közérzet. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Számottevő havazás nem lesz. A következő napokban jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a borult időben legfeljebb néhol szállingózhat a hó.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 19. hétfő
Emma
16. hét
EZT OLVASTAD MÁR?