Újabb botrány Ferihegyen: keményen lehúzzák a feledékeny utasokat

Újabb botrány Ferihegyen: keményen lehúzzák a feledékeny utasokat

2019. július 26. 09:30

A hivatalos pótdíj duplájáért tudott csak utólag becsekkolni egy feledékeny pár a repülőgépére. Ugyanis a Malév GH munkatársai olyan extraszolgáltatásokat is kiszámláztak, amit nem is vettek igénybe. Végül fizettek, mert nem akarták bukni a repjegyet, és az utazást. Egy dolgozó szerint a földi kiszolgáló vállalatnál még ösztönzik is a munkatársakat, hogy "minél több pénzt húzzanak le a Wizz Air utasaitól."

A hivatalos pótdíj duplájárt csekkolhatott csak be a repülőgépére egy pár Ferihegyen: júliusban Budapestről repültek Berlinbe, ám elfelejtettek időben becsekkolni, és ezt már csak személyesen, a reptéren tehették meg. Az Indexnek nyilatkozva elmondták, hogy a Wizz Air honlapja szerint fejenként 30 eurót (kb. 9950 forintot) kell fizetnie annak, aki a társaság földi kiszolgálószemélyzeténél, utólag akarja intézni a becsekkolást. Ezzel szemben a kiszolgálók összesen 40 ezer forintot gomboltak le róluk.

Nem értettük, ezért először ki is álltunk a sorból, hogy ellenőrizzük a Wizz Air honlapját. De jól emlékeztünk, tényleg 9950 forintos pótdíjat írtak. Visszaálltunk és rákérdeztünk, hogy mégis miért kerül ez a szolgáltatás itt a duplájába. Ellentmondást nem tűrő hangon közölték, hogy náluk ez ennyi. Ha tetszik, utazunk, ha nem tetszik, maradunk

- mondta a portálnak a pár férfi tagja. Végül, mivel nem akarták bukni a repjegy árárt, meg az egész utazást, fizettek. A becsekkolókapun átérve a személyzet egy másik tagjának is megmutatták a nyugtákat, amelyeken az "airport checking fee″ (reptéri utasfelvételi díj) szolgáltatás helyett a "catch your flight″ (érd el a gépedet) megnevezés szerepelt.

Nehezen léptünk túl azon, hogy a földi kiszolgáló személyzet több pénzt szed be az utasoktól, mint amennyit maga a Wizz Air kér. A hölgy már a felmondását töltötte a cégnél, valószínűleg ezért állt szóba velünk. Rögtön azt kérdezte, tudjuk-e egyáltalán mit jelent az a bizonyos ′catch your flight′ nevű szolgáltatás? És egyáltalán, miért ez a szolgáltatás neve, miért nem ′airport checking fee′ néven fut? Hát, nem tudtuk

- mondta a férfi. A pár azt is megtudta a hölgytől, hogy egyáltalán nem követhető nyomon, milyen szolgáltatást vettek igénybe az utasok: a nyugtákra szándékosan nem a pontos megnevezést írják, mert így könnyebben el lehet utasítani a panaszokat. A légitársaság egyébként elég keményen szabályozza a szerződésben, hogy kezelési költségként legfeljebb 10 eurót (kb. 3300 forintot) számolhatnak fel a földi kiszolgáló szervezetek. Ehhez képest a Malév GH a budapesti reptéren több mint háromszoros áron dolgozik.

A párral beszélgető alkalmazott szerint "a cégen belül egyfajta ösztönző rendszer működik, hogy ki tud minél többet lehúzni a Wizz Air utasairól."

Az Index szerint a Malév GH éves szinten több százmilliókat kaszál a Wizz Air utasainak megrövidítéséért. A portál kereste a légitársaságot és a Malévet is, de egyik cégtől sem érkezett válasz a kérdésekre.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?