13 °C Budapest

Rengeteg helyen változik a vasúti közlekedés: hadba álltak a pótlóbuszok

2019. július 20. 12:02

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál kérhető. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.

A Budapest-Pusztaszabolcs vonalon a pályafelújítás miatt július 20-ától augusztus 4-éig az S40-es és S42-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Déli pályaudvar és Százhalombatta közötti személyvonatok közül a Déli pályaudvarról 6:25-kor, 13:25-kor, 14:25-kor, 15:25-kor, továbbá Százhalombattáról 7:05-kor, 7:53-kor, 14:53-kor, 15:53-kor, 16:53-kor és 17:53-kor induló vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az Üllő-Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár és a Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár közötti G43-as gyorsított személyvonatok Érd alsón át közlekednek. A Keleti pályaudvar és Pécs közötti InterCity-vonatok a vágányzári menetrend szerint járnak.  Augusztus 5-25 között is jelentős változások lesznek a pécsi vonalon, a részletek megtekinthetők a MÁV internetes oldalán, a vágányzári információknál.

A Budapest-Cegléd vonalon, Kőbánya-Teher és Kőbánya-Kispest között július 20-ától augusztus 5-éig pályakarbantartás miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, jelentős részük a Nyugati pályaudvarról 5-10 perccel korábban indul.

A monori vonatok egy része a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestről, illetve Kelenföldről indul és oda érkezik. Napközben a Budapest-Záhony közötti sebesvonatok a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestre érkeznek, és onnan indulnak.

A 16303-as számú HÉTMÉRFÖLDES sebesvonat Szolnoktól kerülő útirányon át közlekedik, a Nyugati pályaudvarra 21:25-kor érkezik meg. Ferihegy és Zugló megállóhelyet és Kőbánya-Kispestet nem érinti. A Nyugati pályaudvarról 17:28-kor Szolnokra induló vonat a teljes útvonalon ideiglenesen kimarad a menetrendből.

A Budapest-Lajosmizse vonalon a vonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak. Július 19-én a Lajosmizséről 20:41-kor induló személyvonat Kőbánya-Kispestig közlekedik, a Nyugatiból 22:18-kor induló személyvonat pedig Kőbánya-Kispestről indul 22:33-kor. Július 20-án a Nyugati pályaudvarról 23:31-kor, Kőbánya-Kispestről 21:33-kor és 22:33-kor induló személyvonat helyett Dabas és Lajosmizse között, július 21-én a Nyugatiba 4:45-kor és a Kőbánya-Kispestre 5:24-kor érkező személyvonat helyett Lajosmizse és Dabas között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciója miatt várhatóan decemberig közepéig szünetel a vonatforgalom Pécel és Aszód között, jelentős korlátozásra kell számítani az itt utazóknak. Az InterCity-k helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak, a többi vonat helyett - eltérő szakaszokon - pótlóbuszok viszik az utasokat. Sokaknak érdemes a gödöllői HÉV-járatokat választani, melyeken elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket. Utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az utasok a MÁV-csoport honlapján, vagy a menetrendi keresőben vagy a Vonatinfó mobilalkalmazás segítségével.

Augusztus 6-tól 19-én 20 óráig Rákos és Hatvan között, illetve Kőbánya felsőn végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest-Hatvan vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Budapest-Keleti Verseny utca és Hatvan között az InterCity vonatok helyett, Pécel és Hatvan között a gyors és sebesvonatok helyett, Pécel és Aszód, Pécel és Hatvan, illetve Rákos és Hatvan között a személyvonatok helyett pótlóbuszok közlekednek. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon is módosított menetrend lesz érvényben.

A Budapest-Cegléd-Szeged vonal Nyársapát és Városföld közötti szakaszán augusztus 9-től 25-ig pályakarbantartást végeznek, emiatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Cegléd-Szeged szakaszon, valamint Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változás a csatlakozó vonalak menetrendjét is érinti.

Szegedről az InterCity vonatok indulása változik, illetve a szegedi érkezés is később lesz, de a Budapest-Cegléd szakaszon változatlan a menetrendjük. Az Aranyhíd expresszvonat Cegléd-Keszthely-Cegléd között szintén változatlan menetrendben közlekedik, Keszthelyre a vágányzár alatt is - menetrend szerint - 13:40-re érkezik és 16:30-kor indul vissza. Szegedről viszont egy órával előbb 6:57-kor indul, az érkezés pedig Keszthely felől 22:05 helyett 23 órára változik.

A kisebb forgalmú Kecskemét-Lajosmizse vonalon is módosított menetrend lesz érvényben, Kecskemét és Kecskemét alsó között pedig pótlóbuszokkal kell utazni. A Baja-Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza-Kecskemét vonalakon az InterRégió vonatok menetrendje is változik, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszok járnak majd.

A Szombathely-Nagykanizsa vonalon július 29-től augusztus 15-ig Zalaszentiván és Zalaszentmihály-Pacsa állomás között pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Zalaszentiván és Zalaszentmihály-Pacsa, illetve Zalaegerszeg, illetve Zalaszentiván és Felsőrajk között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon július 26-ig pályakarbantartás miatt Balassagyarmat és Ipolytarnóc között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Dombóvár-Gyékényes vonalon pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Augusztus 4-ig Kaposvár és Jákó-Nagybajom között pótlóbuszokkal kell utazni.

Abaújszántó és Hidasnémeti között szeptember 15-ig pályakarbantartás miatt pótlóbuszok közlekednek. A közúti eljutási lehetőségek miatt, valamint a csatlakozások biztosítása érdekében, az autóbuszok útvonala jelentősen eltér a vonatokétól, több településen a megállási helyek jelentősen módosulnak.

Július 30-tól augusztus 4-ig a pályakarbantartás miatt a Szerencsről 20:17-kor és 22:17-kor és az Abaújszántóról 21:05-kor induló vonat helyett Szerencs és Abaújszántó között pótlóbuszok járnak.

A Debrecen-Füzesabony vonalon december 14-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, illetve Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A személyszállítás mintegy 8 hónapos autóbusszal történő helyettesítése a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges. A szállításokat végző Rail Cargo Hungaria (RCH) a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi. A vasúti kőszállítás révén legalább 22 ezer nehézgépjármű folyamatos közlekedtetésétől mentesül a közúthálózat.

A munkálatokat régészeti feltárások előzték meg, melyek sikeres lezárását követően május 2-tól megkezdődött a kőszállítás. A tervezett munkák idején - a stabil menetrend és a kiszámítható csatlakozás biztosítása érdekében - a pótlóbuszok menetideje Debrecen és Balmazújváros között csak minimálisan változik a vonatokéhoz képest; a kényelmes átszállásra tíz perc áll majd rendelkezésre. A Debrecenből Hortobágyra 13:55-kor és a Hortobágyról Debrecenbe 15 órakor induló vonat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz szállítja az utasokat, a buszok Kónya megállóhelyen nem állnak meg. Ez a vonatpár, illetve helyettük a pótlóbusz  június 14-től szeptember 2-ig közlekedik munkanapokon. A pótlás során kerekesszékkel való utazásra is lesz lehetőség, ehhez - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - legalább 48 órával előbb értesíteni kell a vasúttársaságot.

Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között a tram-train vonal kiépítéséhez kapcsolódó munkálatok miatt Szeged és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek. A munkálatok különböző fázisához igazodó menetrend várhatóan december 14-ig, az országos menetrendváltásig érvényes. A vágányzár ideje alatt Szeged-Rókustól Hódmezővásárhelyi Népkertig a 135-ös vasútvonalat keresztező útátjárók biztosítóberendezéseit, sorompóit kikapcsolják. A vonatközlekedés esetén a forgalmat jelzőőr irányítja. Az érintett vasúti átjáróknál erre KRESZ-jelzések figyelmeztetnek.

Mezőtúr és Orosháza között augusztus 25-ig változott a vonatközlekedés,  Mezőtúr és Szarvas között két pár vonat helyett, Szarvas és Orosháza között minden vonat helyett pótlóbusz jár.

A Miskolc-Tiszai-Ózd vonalon, július 28-tól 31-ig Kazincbarcika és Putnok között pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Kazincbarcika és Ózd között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A GYSEV Szombathely-Hegyeshalom vonalán pályakarbantartás miatt július 24-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Csorna és Hegyeshalom között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Egyes vonatok helyett Hegyeshalom és Rajka között közlekednek vonatpótlók. A Csorna állomásról induló, illetve érkező vonatokról és arra Rajka felé és felől utazóknak Hegyeshalom állomáson másik pótlóbuszra kell átszállni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem