18 °C Budapest
Ebben a magyar városban diákok és nyugdíjasok adnak tanácsot a polgármesternek

Ebben a magyar városban diákok és nyugdíjasok adnak tanácsot a polgármesternek

2019. június 27. 08:15

Tapolcán a diákokból és nyugdíjasokból álló tanácsadó testületek is beleszólhatnak abba, hogy milyen fejlesztések menjenek végbe - mondta el a HellVidéknek Dobó Zoltán, a város polgármestere.

A polgármester hívta életre az Időskorúak Tanácsadó Testületét és az Ifjúsági Tanácsadó Testületet, hogy segítsék a munkáját. A HelloVidéknek a polgármester elmondta, hogy a nyugdíjba vonult generáció építette fel a várost, ezért rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a felmerülő problémák esetén, amit a jelenlegi városvezetés magától nem biztos, hogy hatékonyan megoldana.

A diákokból álló csoport tizennyolc év alattiakból, gimnazistákból és hetedik, nyolcadik osztályosokból áll. Tapolca minden iskolájából választottak ki a pedagógusok gyerekeket, hogy megvitathassák a várost érintő problémákat. A polgármester hozzátette:

A fiatalok nem hordozzák még azokat a gátlásokat, kötelmeket és terheket, ami a szabadgondolkodást illeti. Ők is el tudják mondani, ők is meg tudják fogalmazni, hogy milyen elképzeléseik vannak, mit tartanak jónak, mit tartanak előremutatónak, működőnek. Ezeket meg kell hallgatni
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?