8 °C Budapest

Egy vagyonba kerül pár hétre lepasszolni a gyereket nyáron: érdemes már most lépni!

2019. február 4. 18:30

Meglepő lehet februárban a nyári táborokra gondolni, de aki szeretné elkerülni az idei drágulást, nem tehet mást! Kiderült, hogy milyen újfajta veszélyek jelentek meg, milyen táborokat kerüljünk messziről, és mennyit kell félretenni a gyerekek táborára idén.

"A tavalyi évben az előrejelzésünk jónak bizonyult, több mint 200 ezer gyermek táborozott a 2018-as nyári szünet alatt" - mondta el Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. Ezzel párhuzamosan a táborok száma is rekordot döntött, és ez a tendencia várhatóan idén is tapasztalható lesz.

A nagy számok törvénye alapján sajnos olyan táborokkal is találkozni, amelyek nem feltétlenül felelnek meg a szülői és szakmai elvárásoknak sem. Megjelentek olyan vakációs lehetőségek, amik ’mindent megígérnek’, egyszerre angolos, programozós, lovaglós, kézműves, sportos tábornak hirdetnek egy-egy turnust. Egy hét alatt fizikailag nem oldható meg minimális elvárás szerint sem ennyi téma, illetve ennyi újdonságot a gyerekek sem tudnak egyszerre befogadni. Egy, vagy két téma ideális egy táborhétre, ahol több dolgot kínálnak egyszerre, érdemes kerülni

- állította a Táborfigyelő vezetője.

A családokat a tábortémák mellett leginkább az árak érdeklik. Tóth szerint érdemes elkezdeni takarékoskodni, ugyanis 5-15%-os áremelés látszik most a táborok piacán. Ez azt jelenti, hogy ha egy kétgyermekes család a 11 hetes nyári szünet két hetét táborral oldaná meg, az napközis tábor esetében legalább 130 ezer, ott alvós tábor esetében több mint 200 ezer forinttal terheli a családi költségvetést. Több gyermek, vagy több táborturnus választása esetén az összeg még tovább emelkedik.

Van megoldás a táboros költségek csökkentésére!

A jó hír a drágulás ellenére, hogy több kedvezményt is igénybe tudnak venni a szülők. A legtöbb táborszervező előfoglalási kedvezményt hirdetett meg, így a jelenleg foglalható árak 10-15 százalékkal kedvezőbbek, mint egy-két hónap múlva. Ez a lehetőség a táborok többségében még testvérkedvezményekkel is kombinálható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azon családok, akik korán foglalják le a nyári táborokat a csemetéknek, anyagilag biztosan jobban járnak, több olyan táborunk is van, ahol a mostani jelentkezés eredményeképpen gyakorlatilag megspórolható az idei áremelés! Igyekszünk ebben segíteni a szülőknek, hiszen a Táborfigyelőn már most is több mint 330 táborturnus közül választhatnak, mindezt szűrhetően a tábor árára, helyszínére, témájára, a gyermek korára, vagy akár SZÉP Kártya elfogadásra is!

- jelentette ki a portál vezetője, aki szerint akármennyire meglepő februárban a nyári táborokról gondolkodni, nagyon úgy tűnik, hogy akiknek számít a táborok ára, nem tehet mást.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem