27 °C Budapest
Itt a bejelentés: így maradhatnak kint a londoni magyarok

Itt a bejelentés: így maradhatnak kint a londoni magyarok

2018. november 19. 15:00

Nem kell aggódniuk a Nagy-Britanniában élő magyaroknak, 2020-ig garantáltan az országban maradhatnak. 2019 március 29-e után azonban letelepedési engedély kell majd ahhoz, hogy a kint élő magyarok továbbra is a szigetországban tartózkodhassanak. Az egyelőre nem világos azonban, hogy mi lesz 2020 után.

A brit kormány tisztában van azzal, hogy a Brexit fejleményei mennyire fontosak a magyaroknak is - mondta Iain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete az RTL Híradónak. A nagykövet szerint az Egyesült Királyság nem akar hátat fordítani Európának, de másmilyen kapcsolatot akarnak az Unióval. Ha a parlament nemet mond a megállapodásra, akkor nem valószínű, hogy új megállapodás születik. Ha viszont minden jól megy, március 29-én léphetnek ki az Unióból.

Az interjúban Lindsey elmondta, hogy azoknak a magyaroknak, akik jövő március 29-én Nagy-Britannáiban tartózkodnak, nem kell elhagyniuk az országot. A szigetországban élő uniós állampolgároknak azonban igényelniük kell a letelepedési engedélyt, hiszen ezentúl harmadik országból származóknak számítanak majd. A nagykövet szerint a letelepedés igénylése nagyon egyszerű lesz, és ez biztosítja majd az uniós állampolgárok jogait.

Azok az uniós állampolgárok, akik március 29 és 2020 között érkeznek, szintén igényelhetnek letelepedést, és nekik sem kell elhagyniuk az országot 2020-ban. Ezután várhatóan új bevándorlási és letelepedési szabályok lesznek, amelyek az emberek tehetségére, képzettségére alapoznak és nem arra, hogy ki honnan érkezik. Példaként Ausztráliát és Kanadát említette.

Mindez azt jelenti, hogy 2020-ig minden magyar és uniós állampolgárnak biztosítják a jogait, és ezeket a jogokat a jövőben is megtarthatják. Később, 5-6 év múlva pedig a magyarok is folyamodhatnak brit állampolgárságért.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?