6 °C Budapest

Végre itt a toplista: ők voltak idén a legtahóbb BKK-sofőrök

2017. december 29. 11:00

Az idei év sem múlt el bunkózás nélkül a budapesti tömegközlekedésben. Volt olyan utas, akit azért szállítottak le a buszról a szakadó esőbe, mert elviteles kávé volt nála, volt, akinek a villamos szorította be a lábát felszálláskor, majd egy percig nem eresztette el, és volt olyan sofőr is, aki elütött egy kutyát, de továbbhajtott volna, ha nincsenek a helyszínen szemfüles járókelők. Összeszedtük a 10 legkirívóbb esetet.

1. Babakocsi még a buszon, kismama már a megállóban

Még január 16-án történt meg egy utas állítása szerint, hogy miközben kismamaként a 266-os buszról szállt le, ő már a megállóban, a babakocsiban lévő gyereke viszont még a buszon volt, a sofőr úgy döntött, hogy berekeszti a leszállást, és rázárta a nő karjaira az ajtót. A kocsi tolókarját a kismama nem engedte el, könyökeit pedig összenyomta a záródó ajtó. A busz szerencsére nem indult el, hanem újra kinyitotta az ajtót, így az eset szerencsés véget ért.

2. Járdaszegélyen ülve várta a járatot terhesen - leszállították a buszról

Az 55-ös buszon történt az az eset, amelyről július 15-én adott hírt a Bors. Egy terhes nő kétéves kislányával, ülőalkalmatosság híján a járdaszegélyen várta az érkező buszt. Miután az megjött, a kismama leült a sofőr mögötti helyre, és ekkor jött a felszólítás arra a vezetőtől, hogy talán nem kéne koszosan leülni.

Láttam, hogy a földön ült, álljon fel azonnal!

- mondta a sofőr, innen pedig már az áldozat tolmácsolásában is olvashatjuk, hogy mi történt.

Azt hittem, rosszul hallok, jól láthatóan nem voltam koszos, a nadrágomat még le is poroltam. Az anyukám és egy másik utas is kiállt mellettem, de a sofőr hajthatatlan volt és azt mondta, hogy rendőrt hív, ha nem szállunk le. Végül leszálltunk, a rendőrök is megérkeztek, akik azt tanácsolták, hogy tegyek bejelentést a Bu­dapesti Közlekedési Központnál

- nyilatkozta a lapnak a (kétszer is) rossz helyen üldögélő kismama.

3. Egy utas megsegítette, a sofőr meg felrúgta

Külön cikket érdemelne, hogy Magyarországon hogyan viselkednek a rendőrök, buszsofőrök, mentősök és egyéb közfeladatot ellátó személyek a hajléktalanokkal, de még így is kirívó esetnek számít, ami október végén történt meg az Index egyik olvasójával. 

A Mester utcai négyeshatos villamos megállójában utastársaival együtt arra lett figyelmes, hogy egy idős, hajléktalannak tűnő férfi álldogál a sínek között, és még akkor sem mozdul semerre, amikor jön a villamos. 

Ekkor a lap olvasója kiemelte a villamos elől a férfit, ezzel azonban nem lett vége a történetnek, mivel a rendkívül lassan érkező szerelvény sofőrje megállította a járatot, odalépett a hajléktalanhoz és úgy hasba rúgta, hogy az a védőkorláthoz repült.

Amikor már a villamoson az olvasó számon kérte a sofőrt, hogy mégis mi történt, a villamosvezető csak annyit válaszolt, hogy

tegyen panaszt, ha akar.

Ezt a lap olvasója meg is tette, a BKK megkezdte az eset felderítését.

4. Felszállás közben beszorult a lába - a sofőr leszállt ordibálni

Május 5-én futott a villamos után egy nő a Batthyány téren, aki félig el is érte azt. A BKV Figyelőnek írt levél alapján a szerencsétlenül járt nő lábfeje és szatyra beszorult a villamos ajtói közé, a nő többi testrésze viszont még az aszfalton volt.

Ezek után nem az következett, hogy kinyílt volna az ajtó, hanem miután a többi utas egy percig ordibált a sofőrrel, hogy oldja meg a helyzetet, az leszállt egy másik ajtón, és 

elkezdett a beszorult nővel kiabálni, mivel ha már megszólal a csengő, tilos le- és felszállni.

A nő lábát és szatyrát végülis úgy sikerült kihúzni, hogy az ajtó végig zárva maradt.

5. Elütötte a kutyát, de a buszban nem esett kár - elhajtott volna

Márciusi hír volt, hogy egy kutya elgázolása után csak azért nem hajtott el a helyszínről a 30-as busz egyik sofőrje, mert a járókelők leintettek egy éppen arra járó rendőrt. A sofőr a baleset után elmondta, hogy leszarja, ha megdöglik a kutya, a busz szerencsére nem tört össze, úgyhogy ő hajtana is tovább. Arról nincs hír, hogy a kutya túlélte-e a balesetet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

6. Elviteles kávé miatt hajtották le az esőbe

"Pár hete a szakadó esőben az 5-ös busz sofőrje 

lezavart a járatról, mivel elviteles kávéval mentem dolgozni és azzal a kezemben pattantam fel a járműre

- írta levelében a 444-nek Benjamin, és az egész esetben az a megdöbbentő, hogy a BKK szerint a sofőrnek igaza volt, ugyanis az elviteles pohár tetején lévő lyukon keresztül esetlegesen kifolyó kávé veszélyezteti mások ruházatát, testi épségét vagy a jármű tisztaságát.

7. Zöld a lámpa a zebránál, de azért jön balról az 5-ös busz

Az Attila út egyik zebrájánál a BKV Figyelő olvasója szerint rendszeresen megfigyelhető, hogy a buszok úgy haladnak át a zebrán, hogy közben a gyalogosoknak zöld a lámpa. Az olvasó egy videót is küldött szemléltetésül, mutatjuk:

8. A "leköcsögözött" utas

Egy utas szerint májusban rácsukta a kezére az ajtót a 47-es vagy 49-es villamos vezetője, majd amikor kérdőre vonta, hogy ez miért történt, a sofőr előbb azt állította, hogy az utas feszítette fel a záródó ajtót, később viszont kiverte a kezéből a telefont. A sofőr állítása szerint ilyen sem történt: ő nem kiverte az utas kezéből a telefont, hanem csak becsukta a fülke ajtaját, és emiatt repülhetett ki a kézből a mobil. 

A beszélgetésről videó is készült, amit a BKV Figyelő közölt:

9. A "lefaszkalapozott" utas

Szintén a már többször említett blogon jelent meg az a poszt, amely szerint szeptemberben azért "faszkalapozott" le egy utast a 95-ös busz sofőrje, mert az nem vette észre, hogy csak az első ajtónál lehet felszállni és a középső ajtónál várta a megálóban, hogy az kinyíljon. Miután ez nem történt meg, előre ment az első ajtóhoz, ami persze már zárva volt, ezen kopogott be, és miután a sofőr felengedte a buszra, a bérlet felmutatása után, a busz belseje felé haladva kapta meg a buszvezetőtől a kedves jelzőt.

Mikor ezek után visszafordult, és közölte a sofőrrel, hogy ezt hallotta, és legközelebb inkább csendesen "faszkalapozza" le, válaszként csak annyit kapott, hogy

"jól van".

+1 Kamu volt, hogy elrabolta a troli a kismamát, a csecsemőt meg a megállóban hagyta

Márciusban robbant a hír a Borsban, hogy egy Vivien nevű kismama azzal gyanusít egy trolibuszsofőrt, hogy leszállás közben a Hősök tere megállóban a sofőr elszakította gyerekétől, úgy, hogy a gyerek már a megállóban volt egy idegennel, aki a babakocsi leemelésénél segédkezett, a nő meg még a trolin volt. A nő azt is állította, hogy szólt a sofőrnek a helyzetről, de ennek ellenére csak a következő meállónál sikerült leszállnia.

Időközben viszont a Miskolci Táblabíróság kimondta, hogy a nő valótlan tényeket állított, és részben valós tényeket hamis színben tüntetett fel. 500 ezer forintot kell fizetnie a közlekedési társaságnak sérelemdíjként és egy országos médiában kell elnézést kérnie.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem