18 °C Budapest

Címke: közlekedési lámpa (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 2. 08:02

Erre vigyázz, ha előveszed a biciklid: 100 ezres bírság is járhat

Végre tavaszodik, már a kevésbé bátrak is elővehetik a kerékpárjukat és felkészíthetik a folyamatos használatra. A kerékpározás nem csak olcsó, egészséges, de a leggyorsabb módja is a közlekedésnek a városban, de fontos a szabályok betartása, hiszen akár 100 ezres bírsággal is járhat például a lámpa hiánya.

Pénzcentrum | 2013. február 8. 09:32

Luxusterepjárókra csaptak le Vitézyék + fotók

Sűrű estéje volt tegnap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elszállító-autójának: két BMW terepjárót is elvitt a 17-es villamos útjából.

Pénzcentrum | 2012. április 6. 10:35

Kamu listákban bíznak az ámokfutók

Hiába a borsos büntetések, évről-évre akadnak benzingőz hajtotta sofőrök, akik megpróbálják kijátszani a traffipaxot. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a rendőrség márciusi válogatása a legelvetemültebb sebességrekorderekről. Egyértelmű tehát, hogy nyakunkon a gyorshajtási szezon, s egyre több az ámokfutó az utakon. Ezzel összhangban pedig ismét megjelentek az ilyen-olyan listák, melyek a "titkos" traffipaxokra figyelmeztetik a nagyérdeműt.

Pénzcentrum/MTI | 2011. július 1. 04:44

Így változik a KRESZ: jönnek a 300 ezres bírságok

Július 1-jétől változott a KRESZ, konkrétabban módosultak a büntetési tételek: egyes esetekben nőtt a büntetés: akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra.