20 °C Budapest
Nem sikerül kiszorítani a budapesti taxis hiénákat

Nem sikerül kiszorítani a budapesti taxis hiénákat

2017. október 3. 08:40

Noha a magyarországi taxisrendelet a legszigorúbb Európában, a hiénák továbbra is jelen vannak a piacon - írja a hvg.hu. A taxik számának folyamatos csökkenésével párhuzamosan nő a várakozási idő. Az egyetlen pozitívum, hogy a környező országokkal összehasonlítva a budapesti taxizás még mindig olcsónak számít.

A budapesti taxik számának csökkenése következtében csúcsidőben már 20-30 percre is megnövekedett a várakozási idő. A színvonal romlása azonban nem csak itt figyelhető meg, az is gond, hogy például a kártyaelfogadást és az egyéb minőségi szolgáltatásokat is egyre kevésbé veszik komolyan a taxisok. Eközben a fuvarozók tüntetni készülnek: azt szeretnék, ha lazítanának a környezetvédelmi előírásokon.

A hiénákat a taxistársaságok előbb-utóbb elküldik, de ők ennek ellenére folytathatják tevékenységüket. Vannak olyan vállalkozók, akik heti 40-50 ezer forintért taxinak levizsgáztatott kocsikat adnak bérbe, így hiába vonják meg egy hiéna rendszám alapján kiadott engedélyét, a rendszert ki tudja játszani. Ugyanakkor a taxisoknak csak 10-15 százaléka próbálkozik az utasok lehúzásával, és ezek nem a nagy társaságokhoz tartozó fuvarozók.

A budapesti taxi egyébként olcsónak számít a környező országok áraival összevetve. Európában csak Bukarestben, Athénban, Szófiában, Rigában, Varsóban, Tallinban, Moszkvában és Isztambulban lehet olcsóbban taxizni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?