Óvakodj a csábító kedvezményektől! Így verhetnek át, ha utazni szeretnél

Óvakodj a csábító kedvezményektől! Így verhetnek át, ha utazni szeretnél

2017. január 13. 12:03

A korábbi akciók gyakorlatához hasonlóan a "péntek 13-i" akciók keretei között kiemelkedően olcsó termékek, utazások kínálatára számíthatunk. Fontos azonban, hogy még a szolgáltatás kifizetése előtt szerezzünk információt arról valójában kivel szerződünk, ki az utazásszervező, ki az utazásközvetítő és a szerződésre milyen általános szerződési feltételek vonatkoznak.

Az utazási szolgáltatáshoz kapcsolódó kaució és az ezáltal biztosított védelem az un. "csomag jellegű" szolgáltatásokhoz kapcsolódik. Ez annyit jelent, hogy egy szerződő biztosítja pl. a szállást, étkezést és a repülőjegyet és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat.

Az un. egyelemű szolgáltatás esetén (pl. csak szállás), vagy 24 órát meg nem haladó -szállást nem tartalmazó- csomagra (például repülőjegy és transzfer), nem vonatkozik a kaució és így a biztosítéki védelem sem, még akkor sem, ha az értékesítő iroda megfelelő engedéllyel és vagyoni biztosítékkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utazás pl. az iroda csődje miatt meghiúsul, az utasnak nem jár vissza a befizetett összeg. Egyelemű szolgáltatás vásárlása esetén nem védik az utasokat az utazási csomagra vonatkozó egyéb jogszabályi előírások sem, mint például a 60 napon túli kötbérmentes lemondás lehetősége, vagy az úti cél 1-s (utazásra nem javasolt) kategóriába sorolása esetén a kötelező díjvisszafizetés.

Ennek kijátszására alkalmazott módszer az, hogy az "utazási csomagot" elemeire bontják és jogilag egymástól elkülönülő cégek számlázzák pl. a szállást és a repülőjegyet.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Magyar Utazási Irodák Szövetségével egyeztetve szükségesnek tartja felhívni a figyelmet arra, hogy ennek a kiskapunak a kihasználásával jelenleg az utas, ha a szolgáltatás egyes elemeire más cégtől kapja a számlát, a "csomag szolgáltatásokhoz" kapcsolódó védelem nélkül marad.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mindenki saját érdekében óvakodjon a túlzottan csábító, nem megfelelően áttekintett foglalásoktól és körültekintően tájékozódjon a szerződéskötés, fizetés előtt!

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05