21 °C Budapest
Dübörög a belföldi turizmus: sokan félnek a terrortól

Dübörög a belföldi turizmus: sokan félnek a terrortól

2016. szeptember 8. 08:31

Tovább erősödött nyáron a belföldi turizmus, szakértők szerint az első féléves trend a főszezonban is folytatódott - írja a Magyar Hírlap.

Egyre nagyobb eséllyel nyaralnak idehaza a magyar turisták, mint külföldön - mondta Kovács István a lapnak. A Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének főtitkára hozzátette: az első féléves trend, amely szerint a hazai kereslet növekedése duplája volt a külföldinek, a nyáron tovább tartott.

A hazai szállodák első féléves forgalma 6,7 százalékkal nőtt, amelyen belül a belföldi vendégéjszakák száma 8,5, a külföldieké 3,4 százalékkal emelkedett. A főtitkár szerint a hazai bővülésben jelentős szerepet játszik a háztartási adósságok leépülése, a bérek emelkedése és a Szép-kártya használata is.

A külföldi turizmus visszaesésében a terrortól való félelem is jelentős szerepet játszik. Korábban a magyarok kedvelt célpontjának számított Tunézia és Egyiptom, de az utóbbi időszak eseményei miatt az ide irányuló charterjáratok száma jelentősen visszaesett. Ugyanakkor Nyugat-Magyarország gyógyfürdőhelyeire a hazai, orosz és ukrán vendégek mellett egyre több szlovák és cseh turista látogat el.

Kóródi Márta, a Pallasz Athéné Egyetem turisztikai tanszékvezetője a lapnak azt mondta, a belföldi, hét-nyolc vendégéjszakás tartózkodásokat jelentő főnyaralások száma stabil növekedést mutat. Az elmúlt évek szállodafejlesztései miatt idehaza is vannak olyan szálláshelyek, amelyek összetett élményeket és megfelelő alternatívát kínálnak a külföldi nyaralással szemben.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?