23 °C Budapest

Dübörög a belföldi turizmus: sokan félnek a terrortól

2016. szeptember 8. 08:31

Tovább erősödött nyáron a belföldi turizmus, szakértők szerint az első féléves trend a főszezonban is folytatódott - írja a Magyar Hírlap.

Egyre nagyobb eséllyel nyaralnak idehaza a magyar turisták, mint külföldön - mondta Kovács István a lapnak. A Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének főtitkára hozzátette: az első féléves trend, amely szerint a hazai kereslet növekedése duplája volt a külföldinek, a nyáron tovább tartott.

A hazai szállodák első féléves forgalma 6,7 százalékkal nőtt, amelyen belül a belföldi vendégéjszakák száma 8,5, a külföldieké 3,4 százalékkal emelkedett. A főtitkár szerint a hazai bővülésben jelentős szerepet játszik a háztartási adósságok leépülése, a bérek emelkedése és a Szép-kártya használata is.

A külföldi turizmus visszaesésében a terrortól való félelem is jelentős szerepet játszik. Korábban a magyarok kedvelt célpontjának számított Tunézia és Egyiptom, de az utóbbi időszak eseményei miatt az ide irányuló charterjáratok száma jelentősen visszaesett. Ugyanakkor Nyugat-Magyarország gyógyfürdőhelyeire a hazai, orosz és ukrán vendégek mellett egyre több szlovák és cseh turista látogat el.

Kóródi Márta, a Pallasz Athéné Egyetem turisztikai tanszékvezetője a lapnak azt mondta, a belföldi, hét-nyolc vendégéjszakás tartózkodásokat jelentő főnyaralások száma stabil növekedést mutat. Az elmúlt évek szállodafejlesztései miatt idehaza is vannak olyan szálláshelyek, amelyek összetett élményeket és megfelelő alternatívát kínálnak a külföldi nyaralással szemben.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM