Ezért csúnya bírságot kaphatnak a Rómába készülő magyarok

Ezért csúnya bírságot kaphatnak a Rómába készülő magyarok

2016. augusztus 6. 12:04

Egy rögtönzött éjszakai fürdőzés a római Trevi-kút vizében fejenként 450 eurójába (140 ezer forint) került két amerikai turistának - közölte hétfőn az olasz rendőrség. Na persze nem csak a bírságtól kell tartani; ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, egy szökőkútban komolyabb betegségeket is könnyedén összeszedhetünk.

A fiatal kaliforniaiakat tetten érték, amint az Édes élet római jelképének számító, frissen felújított barokk szökőkút medencéjében lubickoltak szombat éjjel, márpedig tilos a fürdés a pompás római szökőkutak vizében.

A 35 fokos kánikulában többen is erős késztetést éreznek arra, hogy utánozzák Anita Ekberget, Federico Fellini Édes élet című filmjének hősnőjét, és belevessék magukat a nagy költséggel nemrég felújított barokk remekmű hűsítő vizébe.

Vasárnap ugyancsak 450 euró bírsággal sújtottak egy 22 éves amerikai turistát, aki nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy megmártózzon a piazza di Spagna szökőkútjának vizében.

Egy hete egy angol turistanőt büntettek meg azért, mert megmártózott az évente turisták millióit vonzó Trevi-kút medencéjében.

Két római fiatalember a piazza del Popolo egyik szökőkútjában lubickolt fürdőnadrágban, őket a Facebookra feltett szelfi árulta el. A szabálysértőket beidézték a rendőrségre, büntetésük mértéke egyelőre nem ismert.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Csúnya vége lehet...

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, hiába van tele fertőtlenítővel, a szökőkutak vize ettől még rendkívül koszos. Szennyeződhet porral, talajszemcsékkel és állati ürülékkel is, utóbbi főként a madaraknak köszönhető. Sok kutat nem tisztítanak megfelelően, vagy nem üzemel folyamatosan, ezért a belső felszínén nyálkás, csúszós élőbevonat alakul ki. Az ilyen vizekben elszaporodnak a kórokozók, és olyan jó búvóhely a baciknak, hogy még a fertőtlenítőszerektől is védve vannak.

Ha 25 fok fölé melegszik a vize, akkor még gyorsabban elszaporodnak a baktériumok.

Elsősorban hasmenést okozó egysejtűek, baktériumok és vírusok kerülnek a szökőkútba. Ráadásul nem csak akkor kaphatsz fertőzést, ha fürdesz benne, az is elég, ha kezet, vagy arcot mosol benne, vagy vizes kézzel például élelmiszerhez nyúlsz és azt megeszed. Veszélyes lehet a szökőkút vízpermete is, mivel Legionella baktérium lehet, és influenzaszerű tünetektől akár tüdőgyulladást is okozhat.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43