14 °C Budapest

Megtelt a Balaton: évtizedek óta nem volt ilyen

2016. augusztus 5. 16:06

A következő hetekre teljesen megteltek a balatoni szálláshelyek, már csak kollégiumi szobákban és drága hotelekben találhatunk néhány helyet. A vendéglátósok szerint egyébként az NDK-s idők óta nem volt ilyen, de most a magyar vendégek vannak túlsúlyban. Persze akinek van saját nyaralója a tóparton, annak emiatt nem fő a feje, nekik viszont az utóbbi időkben mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

A Szállás.hu és a Booking.com ajánlatai alapján már csak pár szabad hely maradt a Balaton mellett a következő hetekre, a maradék szobák pedig jellemzően drága szállodai szobák. A helyi Tourinform irodák egyébként megerősítették ezt, nemcsak a nagyobb településeken, hanem a kisebb vízparti falvakban sem lehet szállást találni, egyedül Keszthely környékén találni kollégiumi szobákat. A Zamárdiban azt mondták, hogy az NDK-s idők óta nem volt ilyen sok turista, ráadásul főleg magyarok mennek a Balatonra - írja a WeloveBalaton.

Jó ha van nyaralónk

A nyaralás szempontjából most előnyben vannak, akiknek saját nyaralójuk van a Balaton partján. Ez azonban nem is olyan olcsó mulatság, a Balaton töretlen népszerűsége a számokban is megmutatkozik. Az Otthontérkép adatai szerint a Balaton körüli 8 kistérség átlag kínálati ára 236 ezer Ft/négyzetméter. Az árak azonban természetesen itt is meglehetősen széles skálán mozognak. A legkedvezőbb áron Marcali (136 ezer Ft/négyzetméter), Tapolcai (183 ezer Ft/négyzetméter) kistérségben vásárolhatunk ingatlant.

Forrás: Otthontérkép


Őket követi a Keszthelyi (208 ezer Ft/négyzetméter), a Balatonalmádi (218 ezer Ft/négyzetméter), a Fonyódi (241 ezer Ft/négyzetméter) és a Balatonföldvári (260 ezer Ft/négyzetméter) régió. A legtöbbet pedig Siófokon (313 ezer Ft/négyzetméter) és Balatonfüreden (330 ezer Ft/négyzetméter) kell fizetni négyzetméterenként egy ingatlanért.

Az országos nyaralópiac van annyira változatos, hogy az 1 milliótól az 1 milliárdig, a közvetlen tópartitól az erdő közepén álló búvóhelyig tényleg bármi megtalálható. Hogy jó döntés-e a saját nyaraló, az mindenkinek a sajátja, az azonban biztos, hogy ugyanúgy, ahogy a lakhelyünk kiválasztása esetében is, a nyaraló kiválasztását és megvásárlását is meg kell előzze egy alapos felderítőmunka

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Ditróy Gergely az Otthontérkép vezető elemzője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mihez kezdjünk, ha már ott vagyunk?

Ilyen tömegben az sem mindegy, hova megyünk, a Balatoni Szövetség idén már 13 strandot minősített kiemelkedő minőségűnek, így megkaphatták a Kék Hullám Zászló három csillagos minősítését. További 23 partszakasz fért fel a listára, ezeket is érdemes lehet meglátogatni. A szálláshelyek zsúfoltsága miatt viszont a part is várhatóan tömve lesz, ezért nem árt több közeli strandot is megjegyezni, mivel lehetnek olyan eldugott partok, ahol kisebb az emberáradat.

Ezek a legjobb balatoni strandok a szövetség szerint:

  • 1. Vonyarcvashegy Lidó strand
  • 2. Balatongyörök Községi strand
  • 3. Gyenesdiás Diási Játékstrand
  • 4. Szigliget Községi strandfűrdő
  • 5. Balatonfüred, Kisfaludy strand
  • 6. Balatonlelle Napfény strand
  • 7. Balatonberény Községi strand
  • 8. Balatonfüred, Esterházy strand
  • 9. Csopak, Községi strand
  • 10. Keszthely Városi strand
  • 11. Balatonakali Községi strand
  • 12. Zánka Községi strand
  • 13. Balatonboglár Platán strand

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem