Megtelt a Balaton: évtizedek óta nem volt ilyen

2016. augusztus 5. 16:06

A következő hetekre teljesen megteltek a balatoni szálláshelyek, már csak kollégiumi szobákban és drága hotelekben találhatunk néhány helyet. A vendéglátósok szerint egyébként az NDK-s idők óta nem volt ilyen, de most a magyar vendégek vannak túlsúlyban. Persze akinek van saját nyaralója a tóparton, annak emiatt nem fő a feje, nekik viszont az utóbbi időkben mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

A Szállás.hu és a Booking.com ajánlatai alapján már csak pár szabad hely maradt a Balaton mellett a következő hetekre, a maradék szobák pedig jellemzően drága szállodai szobák. A helyi Tourinform irodák egyébként megerősítették ezt, nemcsak a nagyobb településeken, hanem a kisebb vízparti falvakban sem lehet szállást találni, egyedül Keszthely környékén találni kollégiumi szobákat. A Zamárdiban azt mondták, hogy az NDK-s idők óta nem volt ilyen sok turista, ráadásul főleg magyarok mennek a Balatonra - írja a WeloveBalaton.

Jó ha van nyaralónk

A nyaralás szempontjából most előnyben vannak, akiknek saját nyaralójuk van a Balaton partján. Ez azonban nem is olyan olcsó mulatság, a Balaton töretlen népszerűsége a számokban is megmutatkozik. Az Otthontérkép adatai szerint a Balaton körüli 8 kistérség átlag kínálati ára 236 ezer Ft/négyzetméter. Az árak azonban természetesen itt is meglehetősen széles skálán mozognak. A legkedvezőbb áron Marcali (136 ezer Ft/négyzetméter), Tapolcai (183 ezer Ft/négyzetméter) kistérségben vásárolhatunk ingatlant.

Forrás: Otthontérkép


Őket követi a Keszthelyi (208 ezer Ft/négyzetméter), a Balatonalmádi (218 ezer Ft/négyzetméter), a Fonyódi (241 ezer Ft/négyzetméter) és a Balatonföldvári (260 ezer Ft/négyzetméter) régió. A legtöbbet pedig Siófokon (313 ezer Ft/négyzetméter) és Balatonfüreden (330 ezer Ft/négyzetméter) kell fizetni négyzetméterenként egy ingatlanért.

Az országos nyaralópiac van annyira változatos, hogy az 1 milliótól az 1 milliárdig, a közvetlen tópartitól az erdő közepén álló búvóhelyig tényleg bármi megtalálható. Hogy jó döntés-e a saját nyaraló, az mindenkinek a sajátja, az azonban biztos, hogy ugyanúgy, ahogy a lakhelyünk kiválasztása esetében is, a nyaraló kiválasztását és megvásárlását is meg kell előzze egy alapos felderítőmunka

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Ditróy Gergely az Otthontérkép vezető elemzője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mihez kezdjünk, ha már ott vagyunk?

Ilyen tömegben az sem mindegy, hova megyünk, a Balatoni Szövetség idén már 13 strandot minősített kiemelkedő minőségűnek, így megkaphatták a Kék Hullám Zászló három csillagos minősítését. További 23 partszakasz fért fel a listára, ezeket is érdemes lehet meglátogatni. A szálláshelyek zsúfoltsága miatt viszont a part is várhatóan tömve lesz, ezért nem árt több közeli strandot is megjegyezni, mivel lehetnek olyan eldugott partok, ahol kisebb az emberáradat.

Ezek a legjobb balatoni strandok a szövetség szerint:

 • 1. Vonyarcvashegy Lidó strand
 • 2. Balatongyörök Községi strand
 • 3. Gyenesdiás Diási Játékstrand
 • 4. Szigliget Községi strandfűrdő
 • 5. Balatonfüred, Kisfaludy strand
 • 6. Balatonlelle Napfény strand
 • 7. Balatonberény Községi strand
 • 8. Balatonfüred, Esterházy strand
 • 9. Csopak, Községi strand
 • 10. Keszthely Városi strand
 • 11. Balatonakali Községi strand
 • 12. Zánka Községi strand
 • 13. Balatonboglár Platán strand

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?