Az életeddel is fizethetsz, ha ezekre nem figyelsz a hétvégén

2016. augusztus 5. 18:05

A nem kijelölt fürdőhelyeken strandolás minden évben áldozatoat követel, ezért a rendőrség fokozottan figyelmeztet a szabélyok betartására. A lakásbetörések is megszaporodnak ilyenkor, de ezek egy kis odafigyeléssel elkerülhetők lehetnének.

A nyári időszak veszélyeire, a nyíltvízi fürdőzés szabályaira, a lopásokra és a lakásbetörésekre, valamint a közlekedési balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Nyáron fokozott veszélyforrás lehet a tiltott helyen fürdőzés, ezért csak a hatóságok által kijelölt, strandolásra alkalmasnak minősített helyeken menjenek az emberek a nyílt vizekbe. Ezeken a kijelölt helyeken vannak öltözők, mosdók, biztonságban lehet tárolni az értékeket. Kiemelte: a hatóságok folyamatosan ellenőrzik ezeknek a vizeknek a minőségét is

- mondta Németh Ágnes ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az M1-en. Nagyon fontos, hogy ittasan, felhevült testtel ne menjen senki a vízbe, és balesetveszélyes a csónakokból, különböző vízi eszközökből a vízbe ugrálni.

A bányatavaknál nem lehet tudni, milyen mély a víz és mi van a vízfelszín alatt, a folyóvizekben pedig a sodrás, a zúgók és az örvények lehetnek veszélyesek. Sokan arra hivatkoznak, hogy bár nem kijelölt strandon fürdőznek, ismerik a vizet, így nem érheti őket baj. Ez azonban tévedés, egy-egy áradás után átalakulhat a folyó szerkezete, amire nem lehet felkészülni.

A nyári időszak bűnmegelőzési kérdéseiről szólva az ezredes kiemelte: a nyári melegben sokan hagyják nyitva őrizetlenül szellőztetés miatt az ajtókat, ablakokat, vagy akár felügyelet nélkül a lakást, ezek pedig elősegítik a lopásokat. A nyaralásról a közösségi oldalakon közzétett fényképek is veszélyt jelenthetnek, hiszen jelzik, hogy a ház tulajdonosa nincs otthon.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm