9 °C Budapest

Ezekbe a múzeumokba mehetsz ma egyetlen belépővel

2016. június 25. 14:01

Ma rendezik meg a Múzeumok éjszakáját Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében: az érdeklődőket 2200 program, egyebek mellett tárlatvezetések, koncertek és filmvetítések várják.


Budapesten hét múzeumjárat közlekedik, valamint idén először elektromos kisautók is szállítják három útvonalon a kisebb múzeumok között az érdeklődőket. Kecskeméten 15 oldtimer busz jár a helyszínek között, a MÁV-START és a GYSEV pedig számos vonalon menettérti kedvezményt biztosít.

A Múzeumok éjszakájának kiemelt városa idén Kecskemét, itt ötven helyszínen több száz program közül választhatnak a látogatók: előadással emlékeznek az olimpiák kecskeméti hőseire a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, a Bozsó Gyűjtemény rejtvényekkel átszőtt felfedezőtúrára invitál, a Kelemen László Kamaraszínház a Bánk bán előadás jelmezeiből és fotóiból rendez tárlatot.

Pécsett a Zsolnay Múzeumban csempefestést tartanak, a Vasváry-házban a pécsi kesztyűé lesz a főszerep. Idén sem marad el a fáklyás túra a Jakab-hegyre, ahol a pálos kolostor romjánál a rend egyik szerzetese vezeti be a kolostori élet mindennapjaiba a túrázókat.

Az ozorai Pipo vár történelmi gasztro show-val készül, Szekszárdon pedig többek között a 150 éve született Garay Ákos festőművész néprajzi tárgyú műveiből rendeznek kiállítást. Miskolcon a remiz is kinyit, az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjének kipróbálása mellett veteránjármű-kiállítás és különleges járművek bemutatója várja a látogatókat, akik a telephely kulisszatitkait is megismerhetik.

A Magyar Nemzeti Múzeum kínálatában óriás társasjátékok, filmvetítés, slackline-bemutató és tárlatvezetések is szerepelnek. A Zenés Élő Múzeum-programon a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathat bele a közönség.

A Magyar Nemzeti Galéria programjait a kaleidoszkóp színei ihlették az immár több mint ötvenezres látogatottságú, Picasso - Alakváltozások 1895-1972 című időszaki kiállításhoz kapcsolódva. A múzeum a magyar és angol nyelvű tárlatvezetések mellett gyűjteménysétákkal, művészeti témájú beszélgetésekkel, koncertekkel, nyomozós játékkal, borterasszal és festői panorámával várja a látogatókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Iparművészetiben a kerékpáros akrobaták fellépése mellett épületséták, workshopok és zenés interaktív programok is lesznek. Az Elektrotechnikai Múzeum, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény és a Műszaki Tanulmánytár többek között rendhagyó fizikaórákkal, technikatörténeti sétákkal, öntészeti bemutatóval és koncertekkel készül.

A Capa Központ látogatói vezetéssel tekinthetik meg a Total Records - Lemezborítók: fotográfia és zene, valamint Kudász Gábor Arion Human című kiállítását, a Várkert Bazár koncertjein fellép mások mellett az Anton Vezuv együttes, a StabilFrazír, a Dope Calypso és a Kerekes Band, a Fiumei úti sírkert és a Kegyeleti Múzeum kultúrtörténeti sétáknak, előadásoknak, koncerteknek és drámajátéknak ad otthont.

A résztvevő helyszínek listáját ITT találod!

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 1500 Ft
Gyermekjegy (6-18 éves korig) : 600 Ft
6 éves kor alatt ingyenes

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem