21 °C Budapest
Terrorveszély: ezért idegeskedhetnek az utasok a hosszú hétvégén

Terrorveszély: ezért idegeskedhetnek az utasok a hosszú hétvégén

Pénzcentrum
2016. március 25. 14:33

A brüsszeli robbantások miatt a hét elején Magyarországon bevezették a 2-es szintű terrorfenyegetettséget, ami többek között a repülőterek fokozott ellenőrzésével is jár. Általában elegendő, ha két órával a repülő indulása előtt érkezünk meg a terminálra, most azonban extra ellenőrző pontot állított fel a rendőrség. Mennyi időt vesz el az utasoktól a rendőri jelenlét?

A héten elrendelték Magyarországon a 2-es szintű terrorkészültséget, ami a közlekedési csomópontok, repterek fokozott ellenőrzésével jár együtt. Ha repülővel utazunk, akkor mindig érdemes időben elindulni a reptérre, de vajon ez változott az terrorkészültség miatt?

Mennyivel előbb menjünk ki a reptérre?

A szokásos üzemben működik a kiszolgálás, így (ahogy máskor is javasoljuk) legalább két órával a repülőgép indulása előtt érdemes megérkezni a terminálra

 - reagált megkeresésünkre a Budapest Airport.

Ugyan a reptér épületén belül nincsen extra ellenőrzőpont felállítva, azonban a nagyobb készültség miatt több rendőrrel találkozhatunk. Ha viszont a reptérre vezető utat vizsgáljuk, akkor az utasok a behajtó út elágazásánál ellenőrző és beengedő pontot állított fel a rendőrség. A hatóság indokolt esetben a reptér teljes területén igazoltathat és a csomagokat is ellenőrizheti.

Az utasok tekintetében nem került sor olyan szigorító intézkedések bevezetésére, amelyek a várakozási idő megnövekedését vagy többlet ellenőrzéseket eredményezne. A repülőterén tartózkodó személyek ugyanolyan módon és ugyanolyan időhatárok figyelembevételével vehetik igénybe a szolgáltatásokat (check-in, utas biztonsági átvizsgálás stb.) mint a 2-es fokozatot megelőző időszakban

 - mondta a Pénzcentrum kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mégis, mire számítsunk?

A reptéri szokásos kiérkezés (két órával indulás előtt) a fokozott rendőri jelenlét miatt nem módosul érdemben. A plusz felügyelet célja ugyanis a gyanús személyek kiszűrése, így az üzleti utunkat, vagy a nyaralásunkat a fokozott terrorveszély nem befolyásolja, elég a megszokott időben elindulni a reptérre.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?