12 °C Budapest
TOP 10: ezekben az országokban még dolgozni is könnyebb

TOP 10: ezekben az országokban még dolgozni is könnyebb

2016. március 5. 13:00

Manapság nagyon nehéz kiszakadni a munka világából, a legtöbb esetben ugyanis a rengeteg túlóra miatt még a szabadidőnkben sem tudunk teljesen kikapcsolódni. De vajon melyik országban a legkönnyebb megtartani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt? Mutatjuk a TOP 10-es listát.

A legtöbb esetben nagyon nehéz kiszakadni az állandó munka világából, ugyanis a rengeteg túlóra miatt még a szabadidőnkben sem tudunk teljesen kikapcsolódni. Pedig a jóllétünk érdekében nagyon fontos lenne, hogy egyensúlyt teremtsünk a munka, a magánélet és a személyes kapcsolataink között.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tavalyi rangsorában azt vizsgálta, hogy melyik országban a legjobb az életminőség. A sorrendet egy összetett mutató a "Better Life Index" alakítja ki. Ennek kiszámolásához az OECD 36 országot hasonlított össze különböző szempontok alapján.

Az egyik ilyen fontos szempont a munka és a magánélet közötti egyensúly volt. Ennél a munkával és a szabadidős tevékenységekkel töltött idő mennyiségét vették elsősorban figyelembe. Minél magasabb a munkaórák száma, annál kevésbé tartható fenn a  munka - magánélet közötti balansz.

De vajon hol a legkönnyebb megtartani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt? Mutatjuk a TOP 10-es listát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

10. Luxemburg

9. Írország

8. Oroszország

7. Németország

6. Svédország

5. Norvégia

4. Belgium

3. Hollandia

2. Spanyolország

1. Dánia

Facebook beágyazáshttps://www.facebook.com/penzcentrum/posts/10153961299958762

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06