5 °C Budapest

Ennyiért utazhatsz ki a foci Eb-re, ha szurkolni akarsz a magyaroknak

2015. november 16. 10:15

A magyar válogatott már biztosan ott lesz jövőre a franciaországi Európa-bajnokságon: a Pénzcentrum mutatja, mennyibe kerül, ha a helyszínen akarsz szurkolni a csapatnak.

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon: a csütörtöki, 1-0-ás idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re múlta felül Norvégiát pótselejtezőn, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseire június 10-én, pontosan egy évvel a nyitómérkőzés előtt kezdődött meg a jegyárusítás, és egy hónapig tartott. Legközelebb decemberben nyitják meg újra az online pénztárakat. Mivel az Eb-n 24 csapat vehet részt, az eddigi 31 helyett 51 mérkőzést fognak rendezni.

A 2.5 millió belépőből nagyjából egymilliót kínáltak nyáron  megvásárlásra az UEFA, azaz az  Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldalán. Ugyanakkor több magyar utazási irodánál komplett csomagokat (utazás + szállás + belépőjegy) is vásárolhatunk az Eb-re. A Pénzcentrum információi szerint ezek a csomagok a legtöbb szolgáltatónál a sorsolás napjától lesznek elérhetőek.

A jegyértékesítés menete:

2015. június 10.-július 10.: Az európai szövetség internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre. 11,26 millió igénylés érkezett, ezek közül 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, s erről e-mailben már értesítést kaptak.

2015. december 14.-2016. január végéig: A december 12-i sorsolást követően minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek 20 százalékát az adott stadion befogadóképességéhez képest - ez összesen körülbelül 800 ezer belépőt jelent. Ebben az időszakban a magyar szövetségnél lehet majd jelentkezni a magyar válogatott mérkőzéseinek belépőire.

2016. február: A szerencsés igénylőket e-mailben értesítik.

2016. március-április: Az európai szövetség online jegybörzéje. A jegyhez jutottak itt cserélhetnek, vagy adhatják vissza azt a belépőjüket, amelyet mégsem akarnak felhasználni.

2016. május: Az európai szövetség kiküldi a jegytulajdonosaknak a belépőket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2016. június 10.-július 10.: labdarúgó Európa-bajnokság Franciaországban.

(MTI)


A kontinenstorna csoportbeosztását ugyanis december 12-én sorsolják majd, akkor további 800 ezer jegy kerül forgalomba. Ekkor derül ki, hogy kikkel (és hogy hol) játszik a magyar válogatott. A belépők árai 25-től 895 euróig, azaz

7 700-tól 278 ezer forintig

terjednek. Ez utóbbiak persze az Eb-döntő legjobb helyeire szólnak. A csoportmeccsek középkategóriás jegyei 55 és 105 euróért (17 ezer és 32 ezer forint) kaphatóak.

Kérdés, hogy hol játszunk majd

A franciaországi Eb meccseit 10 különböző stadionban rendezik:

  • Lens
  • Lille
  • Paris
  • Saint-Denis
  • Saint-Etienne
  • Lyon
  • Bordeaux
  • Toulouse
  • Marseille
  • Nizza

Szállásokat jelenleg még meglehetősen olcsón találunk: Bordeaux-ban például június közepére kétágyas szobákat már 33 ezer forintért (/2 fő/éj) lehet foglalni. Ha valaki már most úgy gondolja, hogy a magyar válogatott játszik majd a döntőben, még bőven talál olcsón szállást. A meccset Saint-Denisben, Párizs külvárosában rendezik: a francia fővárosban most 15 ezer forintért találunk szobát július 10-ére.

Most még a repülőjegyek sem kerülnek sokba: 2016 nyarára 30 ezer forintos retúr jegyeket is találhatunk Franciaországba. Ha valaki autóval kelne útnak, a ViaMichelin útvonaltervező szerint kb. 440 eurós, azaz 137 ezer forintos útiköltséggel kell számolnia (Budapestről Párizsba és vissza, benzinköltséggel és autópályadíjjal).

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem