15 °C Budapest
Fizetős lesz a wc a repülőkön? Mi jöhet még?

Fizetős lesz a wc a repülőkön? Mi jöhet még?

2015. november 2. 19:32

Mindig van hova fejlődni, a légiközlekedésben is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy időről időre felbukkannak újabb és újabb elképzelések a légitársaságoknál, hogy mivel lehetne még több bevételt beszedni, vagy még több utast zsúfolni egy repülőre. Vannak köztük meglehetősen furcsák is, bár ezek (szerencsére) a mai napig nem valósultak meg. A CNBC most ezekből gyűjtött össze egy csokorral.

  • Az Airbus egy furcsa szabadalomra nyújtott be kérvényt a múlt hónapban. Köztudott, hogy vannak többfedélzetes repülőgépek, de a repülőgépgyártó újítása, hogy egyetlen kabinon belül helyezne el két különböző szintet az üléseknek. A felső szintet létrával lehetne megközelíteni, és itt az üléseket hátra lehetne hajtani és ágyakká alakítani.
  • A Ryanair felől hallottuk először, hogy állóhelyeket szeretne a repülőgépekre, ebből egyelőre repülésbiztonsági okok miatt nem lett semmi, ugyanis nem kapta meg az engedélyeket a légitársaság.
  • Ki más vetette volna fel, mint a Ryanair, hogy a túlsúlyos utasok többet fizessenek. Ezt a nagyok még nem merték bevezetni, de egy kis helyi légitársaság, a Samoa Air megtette. 2013 óta van náluk egy alapjegyár, ami az út hosszától függ, ez pedig felszorozzák az utas és a poggyász együttes súlyával.
  • A repülőgépgyártók egyik beszállítója, a Zodiac Seats ötlete volt, hogy egymással szembe helyez el üléseket, így optimalizálva a térkihasználást. Azt szerencsére nem kellett még megtudni, hogy ennek az utasok mennyire örülnek.
  • Szintén az Airbus találmánya volt egy olyan, teljesen új repülőgéptípus, ahol kör alakban ülhetnének az utasok, a kabin alakra egy fánkhoz hasonlítana. De volt már olyan ötlet is, hogy bicikliülések lesznek a turistaosztályon, vagy hogy az utasok a virtuális valóságba kalauzoló sisakokat kapnak.
  • És vannak olyan elvetemült légitársaságok is, akik a wc-használatért fizettetnének az utasokkal, természetesen ez is a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary fejéből pattant ki. Az volt terv, hogy érmével működő mosdók lesznek a gépeket, hogy inkább beszállás előtt, még a reptéren intézzék el a dolgukat az utasok. Egyelőre még ez sem valósult meg.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30