25 °C Budapest
Minden második budapesti már csak itt vásárol

Minden második budapesti már csak itt vásárol

2015. október 7. 12:36

Alig másfél év alatt teljesen megszokták és megkedvelték a fővárosban felállított 300 jegyértékesítő automatát az utasok, hiszen ma már a teljes jegyárbevétel mintegy felét generálják. Az automaták vártnál jobb teljesítménye miatt hamarosan újabbak állnak üzembe Budapest utcáin.

A korábban becsültnél lényegesen jobban teljesítenek a budapesti jegyértékesítő automaták, hiszen az előzetes tervekhez képest mintegy 20%-kal több tranzakciót bonyolítanak. A berendezéseket gyártó és üzemeltető német Scheidt&Bachmann adatai szerint ma már a teljes jegyárbevétel mintegy fele a berendezések segítségével keletkezik, és volt olyan nap, amikor az automaták közel negyedmilliárd forintnyi bevételt értek el.

A budapestiek nagyon hamar megszokták és megkedvelték a 300 automatát, hiszen alig másfél év alatt már a jegyforgalom fele ezeken bonyolódik, felhasználóbarátságuknak, illetve a rendelkezésre álló többféle fizetési lehetőségeknek köszönhetően. Az adatok alapján az látható, hogy a berendezések sikerének egyik oka a bankkártyás fizetési lehetőség; bevétel alapján a forgalom mintegy 45%-át adják a kártyás fizetések. Emellett a kártyás fizetések átlagos értéke jóval magasabb, mint a készpénzeseké, ugyanis a tranzakciók számát tekintve 23 százalékos a kártyahasználat mértéke

- mondta el Hraboczki Márton, a Scheidt&Bachmann Hungary ügyvezető igazgatója.

A szakember tapasztalatai alapján a magyarok az átlagnál (kb. 24 hónap) hamarabb érték el az iparágban az automaták által bonyolított értékesítési arányt, ami ugyancsak azt támasztja alá, hogy egyre népszerűbbek az automaták. A jegy- és bérletkiadó automaták telepítése 2014. március 28-án kezdődött, azóta 300 üzemel a fővárosban, azonban a sikerre és igényre való tekintettel hamarosan újabbak érkeznek.

Hraboczki Márton szerint a magyar felhasználók rendkívül nyitottak az újdonságokra, hiszen a fővárosi elektronikus jegyrendszer egyik elemét képező, metró- és HÉV-kapuk egyik változatát is sikeresen tesztelték: az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Napon több mint ötezren haladtak át a beléptetőkapun.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer kiépítésének folyamata egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis idén nyár végén az ütemtervnek megfelelően lezárult a tervezési fázis. Az utasok kényelmén túl egész Budapestre nézve is komoly gazdasági előnyökkel járhat az elektronikus jegyrendszer bevezetése. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektronikus jegyrendszer bevezetésével az összesített jegyárbevétel növekszik, miközben a költségek nagymértékben csökkennek. Az így megtakarított pénzt pedig a szolgáltatások színvonalának emelésére tudták fordítani a tömegközlekedési cégek, ami még tovább növelte az igénybevevők elégedettségét - mutatott rá Hraboczki Márton.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?