15 °C Budapest

Címke: autómentes nap (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 28. 05:37

Belföldön nyaralsz idén a családdal? Ennyire éri meg utasbiztosítást kötni

A különböző felmérések szerint a magyarok egy jelentős része idén semmiféle külföldi nyaralást nem tervez, inkább itthon tölti e a szabadságát. De ha nincs külföldi utazás, akkor nincs utasbiztosítás sem? Vagy mégis? Egyre több hazai társaság látja meg a potenciált a belföldi utasbiztosítások értékesítésében, de valóban szükségünk van rájuk?

Pénzcentrum | 2012. június 2. 16:11

Tobzódnak a problémákban a lakóparkok

Azt már sokan tudják, hogy Finta Sándor, az új budapesti főépítész egy fiatal, progresszív, a szakmában évek óta elismert építész, aki amellett, hogy cégével két 4-es metró megállót is tervezett, a Duna-part városszerkezetbe való integrálását tekinti az egyik legfontosabb városépítészeti feladatnak. De azt talán már kevesebben tudják, hogy mit is gondol a 39 éves főépítész a belváros középébe épített plázákról, a 2000-es évek új építésű lakásairól, a Zeppelin projektről, a Városháza köztérré varázsolásáról, vagy akár arról, hogy melyik a kedvenc irodaháza és bevásárlóközpontja. Finta Sándorral, Budapest frissen kinevezett főépítészével beszélgettünk, aki bár meglepő lehet, de tudomása szerint nem áll rokonságban a szintén híres Finta József Kossuth-díjas építésszel.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 22. 18:33

2013-ban elstartol a BuBi: örülhetnek a bringások

Hamarosan új közlekedési eszközzel bővülhet a budapesti környezetbarát közlekedési szolgáltatások kínálata. 2013-tól bárki elvehet a belvárosi önkiszolgáló gyűjtőállomásokról egy közbringát a városon belüli utazásokhoz.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 21. 16:05

Ingyen vonatozhat holnap minden autós

Az "Európai Mobilitási Hét" keretén belül megrendezésre kerülő "Európai Autómentes Napon", 2011. szeptember 22-én a MÁV-START Zrt. ismét csatlakozik a "Forgalmival a vasúton!" elnevezésű akcióhoz. Ennek jegyében ezen a napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhatnak a belföldi vasúti vonalakon.

Pénzcentrum | 2011. március 3. 20:02

Síelésnek indult, idegtépő kálvária lett belőle - Te elkerülheted

A síelésből hazatérő, a csúszós hegyi utakon balesetet szenvedő autósok gyakran szembesülnek azzal, hogy bár rendelkeznek biztosítással, azonnali gyakorlati segítség híján mégis jelentős költségekbe kényszerülnek az utazás során. Az Europ Assistance (EA) olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújt a bajbajutott családoknak, melyek egy baleset vagy műszaki probléma esetén nagymértékben megkönnyítik az autósok életét és tetemes költségektől kímélik meg őket, legyen szó akár tolmács biztosításáról, csereautóról, autómentésről vagy akár szálláshely biztosításáról. Az assistance szolgáltatás lakásszerviz vagy személyi sérülés esetén is fontos lehet.

Pénzcentrum | 2008. október 28. 10:00

Egyre rosszabb a közlekedési helyzet Magyarországon!

Senkit nem lep meg ma már az az adat, hogy ezer lakosra Magyarországon háromszáz autó jut. Viszont nem kell sokat várni már arra sem, hogy elérjük a Nyugat-Európában tapasztalt szintet, vagyis az ezer főre jutó hatszáz autót. Ezzel még nem is lenne akkora gond, ha az úthálózat lépést tartana a fejlődéssel, így az sem kizárt, hogy az autóhasználat korlátozására is sor kerülhet.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 18. 09:45

Ingyen lehet vonatozni az autó helyett

Az Európai Mobilitási Héten a MÁV-Start és GSEV másodosztályú, belföldi járatain az autósoknak és a kerékpárosoknak kedvez. A szeptember 22-i autómentes napon a személygépkocsi-tulajdonosok ingyen utazhatnak, a jegyvizsgálóknak csupán a kocsi forgalmiját kell bemutatni - értesült a Népszabadság.

Pénzcentrum | 2008. június 18. 05:40

3 napra kitiltják az autókat a városból!

A New Yorkban lakók régóta dédelgetett álma, hogy a zsúfolt város felszabaduljon, Manhattan utcáin pedig ne robogjanak unos-untalan a zajos kocsik. Mostantól ez az álom, ha némi módosítással és korláttal is, de úgy tűnik, valóra válhat.

Pénzcentrum | 2007. május 22. 05:40

Eladhatatlan új lakások - a rossz munkának ára van!

Gyakorta hallani a beruházók részéről, hogy az ingatlanpiac már nem a régi, az ezredforduló ingaltanboomjának vége, és már nem lehet minden lakást elhelyezkedéstől és minőségtől függetlenül értékesíteni. A CEU-Reality-csoport igazgatójával, Járosi Tamással beszélgettünk a lakáspiac jelenlegi kihívásairól, a minőségi munka iránti igény megnövekedéséről, és most készülő Károlyi István Városközpontról.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 12. 09:00

Ez nem ígéret: Ingyenes lesz a BKV

Ingyenesen lehet utazni a BKV járművein szeptember 22-én, az Európai Autómentes napon - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester.