19 °C Budapest
Ebben is rekordot döntöttünk idén nyáron, nem csak a hőségebn

Ebben is rekordot döntöttünk idén nyáron, nem csak a hőségebn

MTI
2015. szeptember 7. 17:05

Rekordforgalommal zárták az idei nyári szezont a budapesti strandok, a hat strand május 1-je és augusztus 31-e között 700 ezer vendéget fogadott, ami a tavalyi esős nyárhoz képest 43 százalékos növekedést jelent - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) hétfőn.

A legerősebb hónap a július volt, amikor a vendégek száma megközelítette a 270 ezret, így a hat strand ebben a hónapban átlagosan napi 8800 fürdőzőt fogadott.

A tájékoztatás szerint a legnagyobb forgalmat idén is a Palatinus és a Dagály bonyolította le. Augusztusban kimagasló eredményt ért el a Római, a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői strand is, ahol több mint háromszorosára nőtt a vendégforgalom a tavalyi év hasonló időszakához képest - tette hozzá közleményében a BGYH.

A hat strand bevétele is kedvezően alakult, csaknem 50 százalékkal nőtt a tavalyi szezonhoz képest. A BGYH összesen 12 fürdőegységet üzemeltet, ebből a nyári időszakban hat - Palatinus, Dagály, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői - strandként működik.

A Palatinus és a Paskál strandfürdők időjárástól függően szeptember 15-ig tartanak nyitva, a Dagály fürdő strandterülete szeptember 30-ig üzemel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?