3 °C Budapest

Ekkora dugó lesz Budán: itt vannak a részletek

2015. szeptember 3. 15:00

A Frankel Leó úton folyamatosan dolgoznak a Budapesti Közlekedési Központ szakemberei a fonódóvillamos-beruházáson, kábelrendezési munkálatokat rendszeresen végeznek - mondta a BKK stratégia és innováció igazgatója. Nyúl Zoltán arról is beszélt, hogy a nagy nyári viharok miatt a Kolosy téren is dolgoznak, főleg útépítései felújításokat végeznek.

A Frankel Leó úti építkezések szerves részét képezik a budai fonódóvillamos-projektnek. Konkrétan a Frankel Leó úton a Margit körútról bejövő íves vágányt kötik össze az utcában lévő beépített kitérővel. Emellett a Vidra utcában is elkezdik a vágányépítést .

Kábelrendezések, illetve a közműrendezések folyamatosan kísérik a beruházást - ilyet többször több helyen lehet látni. Ezek a harmonizált munkavégzés részei, kivéve ott, ahol a természet közbeszólt. A Kolosy téren például a viharkárok helyreállítását végzik a héten, ott, ahol a két héttel ezelőtti vihar alámosta a vágányt. Emellett pedig tervezett közműépítési munka is zajlik, a vízcsövet cserélik. Ezek a munkák a héten még biztosan tartanak, eddig biztosan számítani kell a korlátozásokra.

Az Ürömi utca a Lajos utca irányába gyakorlatilag terelőútként viselkedik szintén a fonódó villamos építéséhez kapcsolódó beruházás miatt, vagyis sokkal nagyobb forgalom zúdul rá, mint amekkora normál forgalmi viszonyok mellett lenne. Tulajdonképpen a Szépvölgyi út terhelését részben az Ürömi utcának kell átvennie, de az Ürömi utcában konkrétan munkálatok nem folynak.

Fontos kiemelni még a környéken a Szépvölgyi út-Bécsi út kereszteződését, ahol most éppen munka nem folyik, az ideiglenes forgalom halad arra, ezen a területen jelenleg a promenádos résznél dolgozunk. Szeptember közepéig-végéig tartanak ott a közúti lezárások és a vágányépítési munkálatok. Nagyon fontos pozitív változás szeptember második felében következik be a környéken.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fonódó villamos építési területéről a törmelék elszállítása folyamatos, vagyis ha valaki azt tapasztalja, hogy erre nem került sor, akkor ezt jelezhetik felén, ilyen típus jelzéseket fogadunk. De felügyeljük is azt, hogy hosszabb távon ez ne akadályozza a közlekedést - közölte a BKK stratégia és innováció igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?