16 °C Budapest
Közel 4 ezer Bubit kölcsönzünk naponta

Közel 4 ezer Bubit kölcsönzünk naponta

2015. augusztus 17. 09:29

Egyre többen használják a főváros közbringarendszerét, a MOL Bubit, ami komoly kihívást jelent a piac kisebb szereplőinek. A magánkézben levő kerékpárkölcsönzők alapvetően a külföldi ügyfelekre építenek - írja a Világgazdaság.

A rendszeres bérletes felhasználók zöme hetente többször is igénybe veszi a Mol Bubi kerékpárokat. A napi bérlésszám stabilan háromezer fölött van tavasz óta, április-június között a bérlések átlagos száma naponta 3932 volt.

Mivel egy regisztrációval egyszerre akár négy kerékpárt is lehet bérelni egy időben, sokan megosztják a bérletüket, azaz a regisztráltak számánál vélhetően sokkal többen használják rendszeresen a szolgáltatást.


A budapesti kerékpárkölcsönzés kisebb szereplőitől vevőket vitt el a közbringa, viszont egyre többen bérelnek biciklit. A Bubi megjelenése után változtatták meg ugyanis a jogszabályt úgy, hogy alkohol fogyasztása után is biciklire lehet ülni. Ez új vendégeket hozott a magánpiacra is, ráadásul a kerékpárút-hálózat fejlesztése jórészt szintén a Bubival van összefüggésben.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?