23 °C Budapest

Balhézik az időjárás: nem ezt vártuk annyira

MTI
2015. augusztus 16. 17:27

Egyelőre nem úgy tűnik, mintha megérkezne az ígért óriási hidegfront. Zápor-zivatar jöhet, de még marad a meleg.

A Skandinávia felett elhelyezkedő anticiklon egyre nagyobb terület időjárását alakítja az északi tájakon, arrafelé csapadékmentes idő a jellemző. A magasnyomás déli felén a hőmérséklet csúcsértéke még meghaladja a 20 fokot, északabbra azonban ennél hűvösebb van. Az Izland fölötti középponttal örvénylő ciklonhoz hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer tartozik, amely fokozatosan átalakítja Közép- és Dél-Európa időjárását. A frontzóna mentén nagy területen hull akár kiadós mennyiségű eső is. A front mögött, Nyugat-Európában már megszűnt a hőség, 25 fok alatt marad a maximum, csupán Spanyolországban mérnek 30 fok körüli értékeket. A következő másfél napban ennek a frontrendszernek az északi ága lassanként feloszlik, míg déli fele tovább fejlődik, és hazánk időjárását is átalakítja.

További érdekességekért kattints a Pénzcentrum időjárás aloldalára!

Magyarországon vasárnap estig még szűrt napsütésre számíthatunk.

Ugyanakkor kora estétől kezdve dél, délkelet felől kiterjedt záporos, zivataros csapadékzóna jön létre, amely éjszaka áthalad hazánk nagy része felett, de az északkeleti megyéket várhatóan nem, vagy csak éppen érinti.

Hétfőn az Alpokalja térségét kivéve többnyire mindenütt lehetnek legalább rövid napos időszakok. Összességében sokfelé várható ismétlődő intenzív zápor, zivatar, lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal. Jellemzően gyenge marad a légmozgás, csupán éjszakától fordul északnyugatira és élénkül meg a szél a Dunántúlon. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 18 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a nyugati országrészben általában 20 és 28, keleten 25 és 32 fok között valószínű.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM