29 °C Budapest
Nyugdíjas nő lehet a szupertraffipax első áldozata

Nyugdíjas nő lehet a szupertraffipax első áldozata

2015. június 18. 12:32

Egy apró mozdulat, és repül a bírság. A többmilliós rendőrségi csodafegyvert megtéveszthette kezelője - írja a Totalcar.

A nyugdíjas hölgy május 9-én, éjjel háromnegyed tizenegy után, Gyulán, a Vértanúk útján autózott hazafelé Suzukijával. Ezen az éjszakán éppen itt álltak a rendőrök az új lézeres sebességmérővel. A Suzukit is lefotózták, és mivel az egyik kép szerint az autó ötven helyett több mint százzal száguldott, néhány héttel később 90 ezer forintos bírságcsekket küldtek a tulajdonosnak.

A rendőrségi sebességmérések rendszere évek óta zárt, a traffipaxok kezelője nem tudja a helyszínen törölni a felvételeket, így a manipuláció kizárt. A helyszín koordinátáit, a helységnevet, az időpont- és sebességadatokat biztonságos adatkapcsolattal küldik a szombathelyi és nyíregyházi központba. A képeket utólag töltik le a gépekről, és ha az ügyintéző úgy látja, minden stimmel, postázzák a határozatot és a csekket. Ezúttal is úgy látta, aki nézte, pedig ezekkel a képekkel több gond is van. Harminc napon belül kell fizetni, vagy 5 ezer forint illeték ellenében lehet fellebbezni.

A gyulai Suzuki a négy kép egyikén sem halad át a kereső középpontján, vagyis a rendőrségnek nincs olyan felvétele az autóról, amelyről feltételezhető, hogy valóban az ő sebességét mérték és nem valami teljesen mást. A rendőrök is érezhették, hogy ez így nem lesz jó, ezért a 80-as végződésű kép elkészítéséhez kissé balra és felfelé mozdították a készüléket, hogy a kép közepére kerüljön a Suzuki. Ez nem sikerült, ennek ellenére elkészült a kép.

A mérés csak akkor jó, ha a gép nem mozog. A mozgatás sebessége is befolyásolja a végeredményt, akár felfelé, akár lefelé. A gyulai rendőrök is autót kerestek akkor éjjel, ezért a traffipax tévesen azt érzékelhette, hogy az üres út száguld el a keresője előtt. Fizetni fog, nem akar több izgalmat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nyugdíjas nő beadványát, melyben 5 ezer forintért részletesen leírta, miért kételkedik abban, hogy május 9-én éjjel ötven helyett százzal hajtott a Vértanúk útján, elutasították.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?