2 °C Budapest

Nyugdíjas nő lehet a szupertraffipax első áldozata

2015. június 18. 12:32

Egy apró mozdulat, és repül a bírság. A többmilliós rendőrségi csodafegyvert megtéveszthette kezelője - írja a Totalcar.

A nyugdíjas hölgy május 9-én, éjjel háromnegyed tizenegy után, Gyulán, a Vértanúk útján autózott hazafelé Suzukijával. Ezen az éjszakán éppen itt álltak a rendőrök az új lézeres sebességmérővel. A Suzukit is lefotózták, és mivel az egyik kép szerint az autó ötven helyett több mint százzal száguldott, néhány héttel később 90 ezer forintos bírságcsekket küldtek a tulajdonosnak.

A rendőrségi sebességmérések rendszere évek óta zárt, a traffipaxok kezelője nem tudja a helyszínen törölni a felvételeket, így a manipuláció kizárt. A helyszín koordinátáit, a helységnevet, az időpont- és sebességadatokat biztonságos adatkapcsolattal küldik a szombathelyi és nyíregyházi központba. A képeket utólag töltik le a gépekről, és ha az ügyintéző úgy látja, minden stimmel, postázzák a határozatot és a csekket. Ezúttal is úgy látta, aki nézte, pedig ezekkel a képekkel több gond is van. Harminc napon belül kell fizetni, vagy 5 ezer forint illeték ellenében lehet fellebbezni.

A gyulai Suzuki a négy kép egyikén sem halad át a kereső középpontján, vagyis a rendőrségnek nincs olyan felvétele az autóról, amelyről feltételezhető, hogy valóban az ő sebességét mérték és nem valami teljesen mást. A rendőrök is érezhették, hogy ez így nem lesz jó, ezért a 80-as végződésű kép elkészítéséhez kissé balra és felfelé mozdították a készüléket, hogy a kép közepére kerüljön a Suzuki. Ez nem sikerült, ennek ellenére elkészült a kép.

A mérés csak akkor jó, ha a gép nem mozog. A mozgatás sebessége is befolyásolja a végeredményt, akár felfelé, akár lefelé. A gyulai rendőrök is autót kerestek akkor éjjel, ezért a traffipax tévesen azt érzékelhette, hogy az üres út száguld el a keresője előtt. Fizetni fog, nem akar több izgalmat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nyugdíjas nő beadványát, melyben 5 ezer forintért részletesen leírta, miért kételkedik abban, hogy május 9-én éjjel ötven helyett százzal hajtott a Vértanúk útján, elutasították.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem