0 °C Budapest

Így lehet szuperolcsó a nyaralás: a Last Minute titkai

2015. június 2. 05:50

Megérkezett a nyár, lassan mindenki elkezdi szervezni a nyaralást. De hogyan utazhatunk el a legolcsóbban? A Pénzcentrum ezúttal az utazási irodákat kérdezte, mennyire népszerűek manapság a Last Minute utazások. Vajon még mindig ez a legolcsóbb megoldás?

Az elmúlt években a hazai utazási szokások folyamatos változása volt megfigyelhető. Még régebben a lakosság jobban tudott hosszútávra tervezni, akár már télen lefoglalni a nyaralást, addig a közelmúltban egyre jobban lerövidült a foglalás és az utazás között eltelt idő. Ennek okai lehetnek a bizonytalanná vált anyagi helyzet és a munkahelyi viszonyok megváltozása.

A Last Minute utazási forma a válság időszakában rendkívül népszerűvé vált. Míg korábban 70-30 százalék volt az arány az előfoglalás javára, addig a gazdasági válság hatására ez felborult 50-50 százalékra. Ám

2013-tól ismét javulás figyelhető meg az előfoglalás előnyére

- tájékoztatta a Pénzcentrumot az IBUSZ utazási iroda.

A trendfordulás az utazási irodák nagy előfoglalási promóciójának köszönhető, mellyel sokszor, akár már kedvezőbben is hozzájuthatunk egy-egy úthoz, mintha azt csupán az utolsó pillanatban foglalnánk le. Az idei szezon különösen jónak ígérkezik, ugyanis a tavalyi év hasonló időszakához képest eddig 30 százalékkal több foglalást regisztráltak az IBUSZ-nál.

Megéri a Last Minute?

A Télen-Nyáron utazási iroda elmondása szerint a Last Minute utazások népszerűsége idén is töretlen, ám szépen lassan kezd átszivárogni a tendencia a nyugati országokból, azaz egyre több magyar család él az előfoglalási kedvezményekkel. Tapasztalataik alapján hasonló arányban választják utasaik a Last Minute utazási lehetőséget, mint más egyéb akciót.

Az utolsó pillanatban foglalt utaknál fontos a nagymértékű rugalmasság, ugyanis bár sokat spórolhatunk, gyorsan kell döntetnünk, és el kell fogadunk, hogy a szállás vagy a helyszín nem biztos, hogy a mi igényeiknek megfelelő lesz. Továbbá az sem valószínű, hogy nagyobb baráti társasággal vagy nagyobb családdal egyszerre találunk éppen helyet.

KATTINTS! Azt hiszed, olcsó a fapados? Így lesz jó drága a nyaralás

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mennyit spórolhatunk? Kik utaznak így?

Amennyiben kivárjuk az utolsó pillanatot úgy akár 30-50%-ot is megspórolhatunk, ám az is benne van a pakliban, hogy végül nem sikerül elutaznunk vagy nem az áhított helyre, mert időközben betelnek a helyek

- válaszolta a Télen-Nyáron utazási iroda.

Jellemzően a fiatalok választják ezt az utazási formát, illetve azok, akik nem mernek, vagy nem tudnak hónapokkal előre tervezni. A saját rugalmasságunk mellett, a munkahely hozzáállásától is nagymértékben függ, hogy kitudjuk-e venni szabadságunkat a választott időpontban.

Az utazási irodák Magyarországról leginkább a közelebbi úti célokra specializálódtak, így a Last Minute kedvezmények is ezekre az utakra vonatkoznak,

főként görög, török, tunéziai és egyiptomi utazást vásárolhatunk kedvezőbb áron.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?