21 °C Budapest
108 készenléti rendőrt vetnek be a Balatonnál

108 készenléti rendőrt vetnek be a Balatonnál

MTI
2015. május 13. 18:01

A Készenléti Rendőrség júliustól augusztus 31-éig a Balatonnál 108, a Velencei-tó környékén 18, a Tisza-tó mellett pedig 28 rendőrrel segíti a közbiztonság növelését - mondta el az országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) turisztikai idénynyitóján szerdán Velencén.

Papp Károly közölte, hogy a készenléti rendőrök állandó szolgálatban lesznek, heti váltással, és ha az időjárás miatt már júniusban is sokan lesznek a tópartokon, akkor korábban érkeznek az érintett három térségbe.

Az országos főkapitány fő célnak nevezte az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét rontó tényezők visszaszorítását, ezért az elmúlt években jól működő és bevált gyalogos, kerékpáros, kutyás és lovas járőrök idén is jelen lesznek a fő turisztikai térségekben. Hozzátette: a nyári időszakra helikoptert telepítenek a siófok-kiliti reptérre, amely a bűn- és baleset megelőzés mellett a közlekedést is folyamatosan segíti majd az M7-es és az M1-es autópálya környékén.

Idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elnököli a bizottságot, és koordinálja a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér megyei rendőrség szakmai munkáját.

Vörös Ferenc, a BKKB soros elnöke, Fejér megyei főkapitány-helyettes elmondta: a szárazföld és a levegő mellett a vízi rendészet jóvoltából a tavakon is fokozott figyelemmel kísérik a turisztikai szezont. Jelezte, hogy a Velencei-tavon három hajó áll készenlétben, egyet közülük Somogy megye biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?