16 °C Budapest

108 készenléti rendőrt vetnek be a Balatonnál

MTI
2015. május 13. 18:01

A Készenléti Rendőrség júliustól augusztus 31-éig a Balatonnál 108, a Velencei-tó környékén 18, a Tisza-tó mellett pedig 28 rendőrrel segíti a közbiztonság növelését - mondta el az országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) turisztikai idénynyitóján szerdán Velencén.

Papp Károly közölte, hogy a készenléti rendőrök állandó szolgálatban lesznek, heti váltással, és ha az időjárás miatt már júniusban is sokan lesznek a tópartokon, akkor korábban érkeznek az érintett három térségbe.

Az országos főkapitány fő célnak nevezte az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét rontó tényezők visszaszorítását, ezért az elmúlt években jól működő és bevált gyalogos, kerékpáros, kutyás és lovas járőrök idén is jelen lesznek a fő turisztikai térségekben. Hozzátette: a nyári időszakra helikoptert telepítenek a siófok-kiliti reptérre, amely a bűn- és baleset megelőzés mellett a közlekedést is folyamatosan segíti majd az M7-es és az M1-es autópálya környékén.

Idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elnököli a bizottságot, és koordinálja a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér megyei rendőrség szakmai munkáját.

Vörös Ferenc, a BKKB soros elnöke, Fejér megyei főkapitány-helyettes elmondta: a szárazföld és a levegő mellett a vízi rendészet jóvoltából a tavakon is fokozott figyelemmel kísérik a turisztikai szezont. Jelezte, hogy a Velencei-tavon három hajó áll készenlétben, egyet közülük Somogy megye biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm