28 °C Budapest
Indul a szuperrazzia! Erre vadásznak a rendőrök

Indul a szuperrazzia! Erre vadásznak a rendőrök

2015. április 2. 17:02

Az ünnepi hosszú hétvége alatt országszerete fokozott ellenőrzéseket tart a magyar rendőrség. Különösen az ilyenkor elterjedt ittas vezetést próbálják kiszűrni a járőrök. Mire figyeljünk, ha hétvégén volán mögé ülünk?

A húsvéti ünnepek ideje alatt - az elmúlt évek tapasztalatai szerint - sokan kelnek útra, ezért megnő a forgalom a útakon. Emiatt a hosszú hétvége alatt a rendőrség országszerte fokozott ellenőrzéseket tart.

Ezek elsődleges célja a bekövetkező balesetek megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése, illetve a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása.

Emellett a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak ezen időszak alatt is a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára és a forgalmi torlódások megelőzésére. A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a közúti ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

A rendőrség jó tanácsai az ünnepre:

  • A megnövekedett forgalomból adódó esetleges forgalomtorlódások esetén kérjük, legyenek türelmesek.
  • Az utazások tervezésénél számoljanak hosszabb menetidővel.
  • A gépjárműforgalom mellett a közutakon megjelenő kerékpárosokra és gyalogosokra is fordítsanak kiemelt figyelmet.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?