5 °C Budapest

Útdíj: hamarosan kivehetnek néhány szakaszt

Pénzcentrum
2015. január 7. 12:32

A megyei matricás útdíjrendszer folyamatos figyelése zajlik és ha "ismerjük be, hibás útmegjelölés" történt, akkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium január végéig összegyűjti a tapasztalatokat és szükség esetén javaslatot tesz az érintett szakaszok megváltoztatására - többek között ezt mondta a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő szavai szerint a jogászoknak és a fejlesztési tárcának kell megvizsgálni, hogy a budaörsi polgármester tehet-e olyat, hogy az M1-M7 közös bevezető szakaszán leállítják a közvilágítást, de kitért azon válasz elől, hogy átvállalja-e a kormány (az állam) ennek a szakasznak a világítási költségeit. Azt azonban hozzátette: "gondoskodni fogunk arról, hogy ne boruljon sötétbe ez az útszakasz, ennek megvannak a megoldásai".

Kovács Zoltán arra a kérdésre, hogy a Hende Csaba honvédelmi miniszter körzetéhez tartozó 86-os főutat kiveszik-e majd az útdíjjal érintett szakaszok közül, mert különben holnap útzárral tiltakoznak az ott élők, úgy reagált: ma egyrészt nincs kormányülés, így döntés sem születhet a kérdésről, másrészt ultimátumokkal nem foglalkozik a kormány.

Megismételte, hogy nincs szükség a kapkodásra a január 1-től életbe lépett megyei matricás rendszer ügyében, így csak január végén láthatjuk majd azt, hogy szükség van-e az érintett szakaszok változtatására.

A szóvivő szerint azt kell vizsgálni, hogy az intézkedés eléri-e az eredeti szándékot és ha nem, akkor a kormány megteszi a szükséges lépéseket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kovács Zoltán emlékeztetett arra, hogy már mintegy 200 ezren vettek megyei matricát és az úthasználók túlnyomó többsége számára anyagi könnyebbséget jelent az új rendszer.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?