15 °C Budapest

Címke: hende csaba (19 cikk)

MTI | 2013. június 6. 09:03

Árvíz: kilenc veszélyes szakasz van a Duna mentén

Kilenc, a dunai árvíz miatt leginkább veszélyeztetett területet sorolt fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatóján: ezek között van Mecsér és környéke, Komárom és térsége, az egyik vörösiszap-tározója miatt Almásfüzitő, a táti térség, Esztergom, Szentendre, Kisoroszi, valamint Budapest és Dunaújváros környéke.

Pénzcentrum | 2013. február 12. 09:02

Hiába biztonságos a magyar net

Az uniós kiberbiztonsági rangsorban viszonylag előkelő helyen áll Magyarország a kritikus infrastruktúrák tekintetében, de az egyes felhasználók esetében a lista másik végén, elsősorban a felhasználók tudatlansága miatt - írta a Népszabadság.

Pénzcentrum | 2011. október 14. 11:32

Adómentességet kapnak azok a nyugdíjasok, akik...

Egy, a kormány előtt lévő törvényjavaslat alapján 16 százalékos személyijövedelemadó-kedvezményt kapnának azok a szolgálati nyugdíjasok, akik tartalékosként visszatérnek a honvédség kötelékébe - mondta az InfoRádiónak Hende Csaba honvédelmi miniszter. A tartalékos állományt kétezerről nyolcezer fősre növeli a Honvédelmi Minisztérium a következő években.

Pénzcentrum | 2011. július 19. 18:32

Így szabják át a katonanyugdíjat: élet a korkedvezmény eltörlése után

A katonáknak sem kellene az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig dolgozniuk - derül ki a Honvédelmi Minisztérium honlapján közzétett stratégiából. Öt évvel korábban rendelkezési állományba vonulhatnak, és csak veszélyhelyzet, megelőző védelmi helyzet vagy rendkívüli állapot kihirdetése esetén mozgósítanák őket. Tizenöt év tényleges szolgálati idő után 52 éves korukban választhatnák a könnyített szolgálatot.

Magyar Nemzet | 2011. február 24. 09:02

Botrány: 65 milliós luxuslakást kapott harmadáron az államtitkár

A Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára úgy vásárolhatta meg 2006-ban az általa bérelt lakást 22 millió forintért, hogy azt a tárca egy évvel korábban még 65 millió forintért vette meg, kifejezetten Fapál László számára.