13 °C Budapest

Brutális lehűlés jön: akár -17 fok is lehet

2015. január 4. 18:31

A jövő héten ismét lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban akár mínusz 17 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet, néhol még nappal sem lesz mínusz 8 foknál melegebb - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőre virradó éjjel a Dunántúlon több helyen várható kisebb havazás, hózápor. A déli óráktól a Dunántúlon ismét egyre többfelé lehet havazásra, hózáporra számítani. Délután hosszabb időre is kisüthet a nap. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes, derült, hóval borított helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1-4 fok között várható.

KATTINTS! Friss időjárás hírek a Pénzcentrum aloldalán

Kedden legfeljebb néhol fordulhat elő futó hózápor. A Tiszántúlon továbbra is többfelé megerősödik, másutt is gyakran megélénkül a légmozgás. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és 0 fok között, de a havas, szélvédett helyeken mínusz 10, mínusz 12 fokig is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 2 és plusz 3 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de keleten (elsősorban Szabolcsban) a havas szélvédett tájakon akár mínusz 17 és mínusz 15 fok közé is hűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakulnak.

Csütörtök hajnalra többfelé zúzmarás köd képződik. Helyenként ónos szitálásra is készülni kell. Csak kisebb körzetekben valószínű napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul, de keleten (elsősorban Szabolcsban) mínusz 15 és mínusz 13 fok közé is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénteken északkeleten és délnyugaton borongós, ködös lehet az ég. Néhol zápor, hózápor fordulhat elő. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű. Nappal jellemzően 0 és plusz 4 fokig melegszik a levegő, de a borongós vidékeken csak mínusz 4 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az idő, szórványosan valószínű eső, havas eső, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Vasárnap is többfelé valószínű eső, havas eső, havazás. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem