Ilyen időre készülj ezen a héten

Pénzcentrum
2014. július 21. 10:31

Hétfőre már nemcsak a hőség, hanem a várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét további részében is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idő.

A hétfőre vonatkozó veszélyjelzés szerint a hőség miatt Budapestre és tíz megyére (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest) másodfokú, míg hat megyére (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém) elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett viszont tizenegy megyére (Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala) a várható heves zivatar és a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. E szerint ezeken a területeken kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet. Egy-egy zápor, zivatar során pedig rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

A napi középhőmérséklet még hétfőn is általában 24 és 27 Celsius-fok között, városi környezetben 27 fok fölött alakul. Hétfő délutántól viszont nyugat, délnyugat felől már néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik. Az éjféli órákig a Dunától keletre, kiemelten az ország északkeleti harmadában, illetve délnyugaton zivatarok alakulhatnak ki, amelyek környezetében helyenként viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél, felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Egy-egy zivatar környezetében esetleg óránkénti 80 kilométeresnél erősebb széllökés is lehet.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Ismétlődő eső, zápor, zivatar várható. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Helyenként megélénkül, zivatarban meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 23 és 28 fok között alakulnak.

Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek, de nagyrészt erősen felhős idő, ismétlődő eső, zápor, zivatar várható. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, néhol megerősödik a szél is. Hajnalban 15-20 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik fel a levegő.

Csütörtökön többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 25-30 fok lesz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénteken és szombaton szórványosan valószínű zápor, zivatar, a hajnali órákban 14-19 fok valószínű. Pénteken 26-31, szombaton 27-32 fokig melegszik a levegő.

Elszórtan vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb 27 és 32 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem