18 °C Budapest

Ez a 100 legjobb étterem Európában - itt a toplista

Pénzcentrum
2014. június 18. 16:04

Újabb lista készült, amely ezúttal Európa legjobb éttermeit veszi górcső alá. A 100-as toplistán egyetlen magyar étterem sem kapott helyet; hazánkhoz legközelebb a bécsi Steirereck étterem található.

Elkkészült a 100 legjobb európai éttermet összesítő 2014-es OAD-lista (Association of Opinionated About Dining). A gasztrobloggerek és gourmet-k véleménye alapján összeállított ranglista szerint idén a nyugat-belgiumi Dranouterben működő In de Wulf nevű étterem lett a legjobb az öreg kontinensen.

A dobogó második helyét a délkelet-franciaországi Roanne büszkesége, a Maison Troisgros szerezte meg, míg a kelet-spanyolországi Déniában működő Quique Dacosta ezúttal a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az idei százas lista legjobb tízes mezőnyében egy belga, három francia, két spanyol, egy monacói, egy német, egy dán és egy brit étterem szerepel.

KATTINTS! Ez a 100 legjobb étterem most Magyarországon - itt a lista!

Mivel magyar étterem még a 100-as listát kiegészítő, "futottak még" rangsorra (101-150.-ig) sem fért fel, így aki egy jót akar enni, annak legközelebb Ausztriáig kell utaznia. A Bécsben található Steirereck étterem idén a lista 75. helyét csípte meg magának. Érdekesség, hogy a bécsi vendéglátóegység a "The Diners Club" világ legjobb éttermeit felsorakoztató listáján legutóbb a 16. lett. Ízlések és pofonok...

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?