Így újul meg a Margitsziget + fotók

Pénzcentrum
2014. május 7. 21:02

A főváros Városépítészeti Főosztálya szerdán megmutatta a Budapest.hu-n a margitszigeti futókör terveit. A felújítási, átalakítási munkák a tervek szerint júniusban kezdődnek, és azt ígérik, hogy a pálya iskolakezdésre készen lesz.

Márciusban volt egy lakossági véleményfelmérés a futópályáról, a változtatási ötletek egy részét innen szerezték. A Városépítészeti Főosztály szerint "a lakossági véleményekből jól érzékelhető volt a gyalogosok és futók közötti konfliktus". Egyes újításokat ez ellen találtak ki. Felfestésekkel és táblákkal jelölik a különböző funkciókat.

Kép: Budapest.hu

Most vannak olyan szakaszok, ahol olyan szűk a gyalogossáv, hogy a sétálók rászorulnak a futópályára. Erre a problémára bizonyos helyeken a gyalogossávot leválasztják és elterelik, ahol pedig a gyalogosfelület annyira leromlott, hogy szinte nem is létezik, kiépítik a gyalogosburkolatot.
A pálya szélesebb lesz, mint most, minimum 140 centis, de lesznek 180 centi széles szakaszok is. Ahol a fasorok nem engednék az út kiszélesítését, azokon a szakaszokon a fákat megkerülve kettéválik, aztán újra összefonódik a pálya.

Kép: Budapest.hu

Az Árpád hídi átkelőnél sávszűkítések, felfestések, táblák fogják lassításra kényszeríteni a kocsikat. Lakossági ötlet volt, hogy legyenek a pályán a megtett kilométereket jelző felfestések azoknak a kedvére is, akik nem a sportpályától indítják a kört. Fehér színű lesz a régi jel, zöld színnel számolnak azoknak, akik a pesti oldal felőli lejárótól indulnak, és kék lesz az Árpád hídtól indulók színe. Ígérnek új öltözőt, zuhanyzót és vécét is a Margitszigeti Atlétikai Centrum épületében.

Kép: Budapest.hu

A Városépítészeti Főosztály azt írta, hogy a közbeszerzés most nyitva van, a határidő május 9-e, de "elképzelhető, hogy néhány nappal kitolódik". A munkát a pesti oldalon kezdik majd. A tervek szerint a sziget folyamatosan használható lesz. "A belső és külső betonutak biztosítják ideiglenesen a folytonosságot, tehát nem kell oda-vissza rohangálni" - ígérik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?