27 °C Budapest

Megszólalt Tarlós: mikor jön a dugódíj?

2014. január 24. 13:13

Tarlós István főpolgármester a napi.hu-nak adott interjújában beszélt a 4-es metró átadásáról, és a metró fejlesztésére kapott támogatás miatti további feladatokról.

A lap kérdésére, miszerint a 4-es metró átadását követően a főpolgármester már nyugodtan hátradőlhet-e, hiszen az uniós eurómilliók már úgyis befolynak a kasszába, Tarlós úgy reagált: "Nem lesz idő a lazításra, mert az elszámolást 2015 végéig kell megejteni. De ez előtt még egy sor tennivaló van: a kelenföldi állomás földfelszíni rendezése, őrzött P+R parkolók átadása, az 1-es és 3-as villamosvonalak átépítése, a Széll Kálmán tér átalakítása a fonódó villamossal ... és persze a dugódíj bevezetése."

Arra a felvetésre, hogy ehhez mindenképp ragaszkodik-e az európai Unió a főpolgármester azt mondta: "Mivel Demszkyék szerződésben vállalták bevezetését, igen. Most, viszont úgy néz ki, hogy a bevezetést egy-két évvel el tudjuk halasztani. Ez azt jelenti, hogy 2015 helyett 2016 lehet a rendszer induló dátuma. Ehhez persze módosítani kell az érvényben levő jogszabályokat és meg kell határozni a zónákat is. Úgy tervezzük, hogy ez utóbbi még idén ősszel eldől, és akkor másfél év marad a beruházás megvalósítására."

Tarlós az interjúban kitért arra is, hogy anyagi szempontból érdemes lett volna-e még időben leállítani a 4-es metró munkálatait. Elmondása szerint: "Totális dilettantizmus, sőt a főváros elleni bűn lett volna félbehagyni az akkor már két éve folyó építkezést. Arról nem is beszélve, hogy 2010 őszén már 16 alapszerződés volt érvényben. Ennyit kellett volna felmondani olyan világcégekkel, mint az Alstom, a Siemens vagy a Swietelsky."

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?