21 °C Budapest

Karácsonykor, szilveszterkor érdemes előre rendelni a taxit

Pénzcentrum
2013. december 23. 17:20

Az ünnepek alatt szellősebb a tömegközlekedés, sokan azért is taxival járnak, mert nincs saját autójuk vagy inni szeretnének a karácsonyi vacsorán. A rendezvények és ünnepi bevásárlások miatt is nagyobb a taxiscégek forgalma december utolsó két hetében. Év végén érdemes előre tervezni, ha taxizni akarunk - írja az Index.

Fárbás Tibor, a 6x6 Taxi üzletágvezetője szerint természetes, hogy december utolsó két hetében növekszik a taxik iránti igény: sokan taxival mennek vásárolni, ráadásul rengeteg karácsonyi rendezvényre, céges bulikra is taxival járnak sokan. Idén még szerencsénk van, mert nincs olyan rossz idő, mint tavaly, amikor sokan az időjárás miatt is inkább taxiztak, mint tömegközlekedtek.

A Budapest Taxinál volt olyan nap, amikor 15 céges rendezvényre szállítottak résztvevőket - mivel ezek nagyjából egyszerre kezdődnek, ez sok autót lefoglal. Horváth Csaba igazgató szerint a hazamenés egyszerűbb, mert nem egyszerre indulnak el az emberek.

Horváth szerint elképzelhető, hogy amikor ilyen leterheltség van, átmenetileg a nagy flottával rendelkező cégek is hosszabb, akár félórás kiállási idővel tudnak fuvart vállalni. Több taxistársaság bevezette idén a GPS-es fuvarkiosztási rendszert, mely hatékonyabbá teszi a fuvarok elosztását.

A szakemberek azt javasolják, hogy az ünnepek alatt kérjük előre a fuvart, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem