Karácsonykor, szilveszterkor érdemes előre rendelni a taxit

Pénzcentrum
2013. december 23. 17:20

Az ünnepek alatt szellősebb a tömegközlekedés, sokan azért is taxival járnak, mert nincs saját autójuk vagy inni szeretnének a karácsonyi vacsorán. A rendezvények és ünnepi bevásárlások miatt is nagyobb a taxiscégek forgalma december utolsó két hetében. Év végén érdemes előre tervezni, ha taxizni akarunk - írja az Index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Fárbás Tibor, a 6x6 Taxi üzletágvezetője szerint természetes, hogy december utolsó két hetében növekszik a taxik iránti igény: sokan taxival mennek vásárolni, ráadásul rengeteg karácsonyi rendezvényre, céges bulikra is taxival járnak sokan. Idén még szerencsénk van, mert nincs olyan rossz idő, mint tavaly, amikor sokan az időjárás miatt is inkább taxiztak, mint tömegközlekedtek.

A Budapest Taxinál volt olyan nap, amikor 15 céges rendezvényre szállítottak résztvevőket - mivel ezek nagyjából egyszerre kezdődnek, ez sok autót lefoglal. Horváth Csaba igazgató szerint a hazamenés egyszerűbb, mert nem egyszerre indulnak el az emberek.

Horváth szerint elképzelhető, hogy amikor ilyen leterheltség van, átmenetileg a nagy flottával rendelkező cégek is hosszabb, akár félórás kiállási idővel tudnak fuvart vállalni. Több taxistársaság bevezette idén a GPS-es fuvarkiosztási rendszert, mely hatékonyabbá teszi a fuvarok elosztását.

A szakemberek azt javasolják, hogy az ünnepek alatt kérjük előre a fuvart, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?