2 °C Budapest

Karácsonykor, szilveszterkor érdemes előre rendelni a taxit

Pénzcentrum
2013. december 23. 17:20

Az ünnepek alatt szellősebb a tömegközlekedés, sokan azért is taxival járnak, mert nincs saját autójuk vagy inni szeretnének a karácsonyi vacsorán. A rendezvények és ünnepi bevásárlások miatt is nagyobb a taxiscégek forgalma december utolsó két hetében. Év végén érdemes előre tervezni, ha taxizni akarunk - írja az Index.

Fárbás Tibor, a 6x6 Taxi üzletágvezetője szerint természetes, hogy december utolsó két hetében növekszik a taxik iránti igény: sokan taxival mennek vásárolni, ráadásul rengeteg karácsonyi rendezvényre, céges bulikra is taxival járnak sokan. Idén még szerencsénk van, mert nincs olyan rossz idő, mint tavaly, amikor sokan az időjárás miatt is inkább taxiztak, mint tömegközlekedtek.

A Budapest Taxinál volt olyan nap, amikor 15 céges rendezvényre szállítottak résztvevőket - mivel ezek nagyjából egyszerre kezdődnek, ez sok autót lefoglal. Horváth Csaba igazgató szerint a hazamenés egyszerűbb, mert nem egyszerre indulnak el az emberek.

Horváth szerint elképzelhető, hogy amikor ilyen leterheltség van, átmenetileg a nagy flottával rendelkező cégek is hosszabb, akár félórás kiállási idővel tudnak fuvart vállalni. Több taxistársaság bevezette idén a GPS-es fuvarkiosztási rendszert, mely hatékonyabbá teszi a fuvarok elosztását.

A szakemberek azt javasolják, hogy az ünnepek alatt kérjük előre a fuvart, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03